Futbal - 27.12.2019 14:37

Jediný zápas vyniesol rozhodcovi doživotný zákaz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ako veľmi si môže rozhodca pokaziť svoju kariéru jedným zlým zápasom? Pokiaľ ste si niekedy kládli túto otázku, odpoveď prišla v marockej futbalovej lige a znie - totálne. Stretnutie 10. ligového kola dostal do svojich rúk Hicham Tiazi. Nakopil pritom toľko chýb a nesprávnych verdiktov, že mu dal miestny Zväz doživotný zákaz činnosti.

Stretli sa pritom dve mužstvá zo spodnej polovice tabuľky, keď Khouribga privítala Youssoufiu Berrechid. Hlavný rozhodca nariadil až štyri kontroverzné pokutové kopy, pričom prvým sa prihlásil o slovo už v 11. minúte a hostia šli vďaka tomu do vedenia. Potom prišli akési "výčitky" svedomia a domácemu mužstvu pomohol zrealizovať úspešný obrat. Ešte do prestávky nariadil ďalšie dva pokutové kopy a bolo 2:1. Po prestávke odpískal ďalší, k tomu udelil osem žltých kariet a pravidlá si pri tom vykladal veľmi svojsky.

Pre 44-ročného Tiaziho to bol tretí tohtosezónny zápas marockej ligy, ktorý viedol, celkovo mal už poradové číslo 48. Priestor pritom dostal aj na medzinárodnej scéne, kde štyrikrát pískal prípravný medzištátny zápas. Konfrontácia Khouribga - Berrechid sa však stala jeho poslednou v kariére. Jedine, že by si kompetentní nekompromisný verdikt v budúcnosti rozmysleli a zľutovali sa.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora