Futbal - 31.12.2019 19:43

Haaland bol jednou nohou v Manchestri. Potom zaúradoval agent

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Že Red Bull Salzburg nemá veľkú šancu udržať svojho 28-gólového strelca Erlinga Brauta Haalanda, bola počas zimy jasná vec. Devätnásťročný Nór nežiaril len v rakúskej lige, ale aj v Lige majstrov. Za topfavorita na jeho zisk bol pritom považovaný Manchester United a podľa viacerých zdrojov mal byť tento transfer hotovou vecou, lenže talentovaný mladík sa nakoniec upísal Borussii Dortmund. Prsty v tom mal známy agent Mino Raiola.

Kontroverzný Holanďan talianskeho pôvodu sa snažil do kontraktu s United zahrnúť nízku výkupnú klauzulu 50 miliónov eur, vysoké podiely z budúceho prestupu, ktorý by takto bol pomerne pravdepodobnou záležitosťou, a rovnako aj vysokú províziu pre seba samého. Tým dostali dobre vyzerajúce rokovania zásadnú trhlinu a anglický klub z nich vycúval. Práve vtedy prišla ponuka z Dortmundu, ktorý hráča ulovil za relatívne smiešnych 20 miliónov eur pre Salzburg. Pätnásťmiliónovú províziu si odniesol Raiola a desať miliónov prijal na svoj účet hráčov otec.

Mladý útočník sa pre klubový web vyjadril, že spomedzi všetkých záujemcov ho najviac lákal práve presun k žlto-čiernym, čo zohralo pri rokovaniach významnú úlohu. "Od začiatku som vedel, že chcem prestúpiť práve sem. Nemôžem sa dočkať, keď si zahrám pred vyše 80 tisíckami fanúšikov v neuveriteľnej atmosfére," rozplýval sa v krátkom rozhovore. Svojmu novému klubu sa upísal do konca ročníka 2023/24.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora