Futbal - 03.01.2020 14:51

Ronaldo prezradil výzvu, ktorú chce zdolať po kariére

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Čo po kariére? To je otázka, ktorú si skôr či neskôr začnú klásť všetci športovci. Viacerí už počas aktívneho športovania začnú investovať a zabezpečia sa na dlhé roky vopred, ale to neznamená, že ich nelákajú aj zatiaľ neokúsené méty. Cristiano Ronaldo sa pri svojich úvahách zameral na Hollywood a celkom rád by sa objavil v hlavnej úlohe nejakého celovečerného filmu. S priznaním prišiel v Dubaji počas medzinárodnej športovej konferencie.

Vzhľadom na jeho vek, reči o konci kariéry vôbec nepôsobia ako abstraktné úvahy a po tridsiatke sa tým športovci už aktívne zaoberajú. CR7 však stále patrí medzi úzky výber najlepších futbalistov sveta a svoje kvality dokazuje v Taliansku, kde za doteraz odohraných štrnásť odohraných kôl sieť dokázal rozvlniť desaťkrát. "Pár rokov nazad, futbalisti končili kariéru v 30 až 32 rokoch. Dnes je táto hranica už posunutá a vidíte aj borcov, ktorí ďalej hrajú aj v štyridsiatke. Kedy skončím ja? V momente, keď moje telo už nebude reagovať správnym spôsobom," vyhlásil päťnásobný držiteľ Zlatej lopty.

Podobne, ako futbalistom, ani hercom sa človek nestane zo dňa na deň. "Vnímam to ako obrovskú výzvu. Na to však musíte mať veľmi dobrú prípravu. Aby ste boli schopní podať špičkový výkon, musíte mať napríklad špičkovú angličtinu. To vám značne pomôže odbúrať nervozitu," zauvažoval pred prítomnými novinármi a ďalšími spoludiskutujúcimi. Ako sme u tohto hviezdneho futbalistu navyknutí, žiadne konkrétne dátumy ani sľuby nedal. Ako dlho ho to bude pri futbale ešte držať, či to už dotiahne v klube alebo pripraví medzitým ďalší prestup, to je všetko hudba budúcnosti.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora