Futbal - 10.01.2020 11:44

Posledný mohykán majstrov sveta z roku 2006

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Youtube

Uplynulo už takmer štrnásť rokov odkedy sa Taliansko stalo majstrom sveta vo futbale. Na šampionáte v roku 2006 sa predstavili dnes už legendárni hráči. Jeden z nich však stále vo svojej kariére pokračuje. Brankár Gianluigi Buffon je po ukončení kariéry Daniele De Rossiho posledným mohykánom talianskeho futbalu.

Talianska brankárska legenda má stále platný kontrakt s Juventusom Turín. To znamená, že čoskoro 42-ročný futbalista zostáva jediným hrajúcim majstrom sveta z roku 2006. Len nedávno ukončil kariéru jeho krajan Daniele De Rossi, ktorý väčšinu kariéry strávil v AS Rím, no na záver sa presunul do Bocy Juniors. Z veľkých mien, ktoré sa turnaja zúčastnili, už skôr ukončil kariéru Francesco Totti (2017), Andrea Pirlo (2017), Fabio Cannavaro (2011), Gennaro Gattuso (2013) či Marco Materazzi (2014), pre ktorého bude šampionát navždy nezabudnuteľným.

Družina okolo trénera Marcella Lippiho v pamätnom finále zdolala Francúzov po penaltovom rozstrele, no počas predĺženia sa udiala aj nepekná situácia. Francúzsky kapitán Zinedine Zidane sa totiž otočil smerom k Marcovi Materazzimu a hlavičkou ho poslal k zemi. Tento historický incident bol ocenený červenou kartou a môžeme sa len domnievať či práve Zidanovo vylúčenie rozhodlo o osude finálového zápasu. Pre Talianov to bol štvrtý a nateraz posledný titul majstrov sveta. Ďalšia veľká udalosť čaká reprezentantov Talianska už tento rok a to európsky šampionát naprieč celou Európou.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora