Futbal - 16.01.2020 12:13

Kuriózna žltá karta z Poľska. Brankár potrestaný za zvedavosť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Zavedenie videotechnológií do futbalu si logicky vyžiadalo aj ich zakotvenie v pravidlách. Pribudlo tak zopár dôležitých údajov napríklad aj o tom, že spornú situáciu si ide pozrieť výlučne rozhodca. Bez kapitánov, bez aktérov súboja a bez ďalších zvedavých hráčskych či trénerských očí. Úsmevná žltá karta za tento prehrešok padla v najvyššej poľskej súťaži a dostal ju nemecký brankár Thomas Dähne. Tomu sa najprv vo výhľade na obrazovku snažil zabrániť jeden z usporiadateľov a keď si ho všimol rozhodca, nasledoval okamžitý trest.

Prezeraný bol pritom stret v pokutovom území Legie Varšava, po ktorom mala Wisla Plock kopať pokutový kop. Práve za hostí chytá nemecký gólman a súboj tak prebiehal ďaleko od neho. Možno preto, že naň nemal dobrý výhľad, šiel sa k postrannej čiare presvedčiť, čo sa vlastne stalo. S úsmevom na tvári a s pokorou trest za svoju zvedavosť prijal aj bývalý gólman Lipska či Salzburgu a okamžite klusal naspäť do svojej šestnástky. Šlo o jeho prvú žltú kartu v sezóne a spomínať sa mu na ňu bude veselo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa PKO Bank Polski Ekstraklasa (@ekstraklasa_official),

Zavádzanie nových pravidiel o VAR-e bolo svojho času vďačnou témou aj v Anglicku. Okrem vyhradeného priestoru s obrazovkou nesmú hráči či tréneri navštíviť ani hlavnú centrálu s názvom "Video Operation Room". Za priestupok by počas daného zápasu dostali červenú kartu, avšak táto miestnosť sa na Britských ostrovoch nachádza v Londýne, vyše dvadsať kilometrov od najbližšieho štadióna. Že by do nej futbalista vznikol počas duelu, v ktorom hrá (a teda v ktorom môže byť vylúčený), je nereálne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora