Futbal - 16.01.2020 14:57

Zbavil sa Dudu, no Herthu trénovať zatiaľ nemôže

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Keď bol tréner Jürgen Klinsmann uvedený do funkcie trénera Herthy Berlín, hneď si začal budovať káder podľa svojich predstáv. Ondrejovi Dudovi oznámil, že s ním ďalej nepočíta a podobný osud postretol aj Löwena, Covica či Friedeho, zatiaľ čo do tímu pribudol Santiago Ascacíbar zo Stuttgartu. Popri tom všetkom nový kouč zabudol myslieť na seba a pre neplatnú trénerskú licenciu tím nepovedie v úvode jarnej časti.

Po štvortýždňovej bundesligovej prestávke sa berlínsky tím vráti tento víkend do akcie duelom s Bayernom Mníchov a Klinsmann pri tom zrejme nebude. Do začiatku jari bol povinný predložiť svoju trénerskú licenciu vedeniu súťaže, avšak tej začiatkom tohto kalendárneho roka vypršala platnosť. Jej obnovenie nebude také jednoduché a ide o niekoľkotýždňový proces. "Keď som v novembri prichádzal do Berlína, nemyslel som si, že licenciu budem potrebovať. S vedením Herthy sme sa vtedy nebavili o možnosti, že budem trénovať. Počas Vianoc som na tieto dokumenty jednoducho zabudol a u mňa doma v Spojených štátoch teraz nikto nie je, pretože manželka odcestovala k študujúcej dcére," obhajoval sa pre nemecké médiá.

Rodák z Göppingenu pritom nie je na trénerskom poli žiadnym nováčikom. Licenciu vlastní od roku 2000 a využil ju pri národnom tíme Nemecka, USA či Bayernu Mníchov. Súčasťou týchto povinností je však predĺženie platnosti po každých troch rokoch. Možnosť, kedy môže túto "formalitu" doladiť, príde v polovici februára na Medzinárodnom trénerskom kongrese v Mainzi. To však je pomerne neskoro a Hertha dovtedy odohrá šesť súťažných zápasov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora