Futbal - 21.01.2020 18:19

Rady Slovákov v MLS môže rozšíriť bývalý kapitán Slovana

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Spojené štáty americké sa pomaly stávajú obľúbenou destináciou slovenských reprezentantov. Prvou lastovičkou bol pred pätnástimi rokmi Ľubomír Reiter v Chicagu, nasledoval ho Adam Nemec, v roku 2017 sa na podobnú misiu vydal Albert Rusnák a o dva roky sme začali v tamojšej MLS evidovať aj Jána Greguša. Počas aktuálneho prestupového obdobia sa do Philadelphie sťahuje Matej Oravec a podľa poľských médií by ich mal čoskoro doplniť Boris Sekulič, bývalý kapitán Slovana Bratislava, ktorý má od leta 2017 slovenské občianstvo.

Srbský pravý obranca prišiel na Slovensko v roku 2011, kedy začal hájiť farby Košíc. Po štyroch sezónach sa presunul do farieb bratislavského klubu, s ktorým dvakrát vyhral Slovenský pohár. Dobré výkony v slovenskej lige mu vyniesli ponuku z bulharského CSKA Sofia, ktorý v tom čase prebral bývalý trnavský kouč Nestor El Maestro a vo februári minulého roka ho do svojich radov získal poľský Górnik Zabrze.

Belehradský rodák je stabilným členom základnej zostavy Górniku, ktorého farby háji aj brankár Chudý, no k 34 doterajším už ďalšie pridať nemusí. Záujem prejavilo mužstvo Chicago Fire. To v minulej sezóne obsadilo siedmu priečku Východnej konferencie a len o tri body mu ušla účasť v play-off. Súčasťou jeho nedávnej minulosti boli aj mená ako Schweinsteiger či Gaitán. Ani jeden dnes už v Illinois nepôsobí a pre našinca je klub známy tým, že bol vôbec prvým americkým futbalovým zamestnávateľom slovenského reprezentanta. Ľubomír Reiter tam má evidovaných 14 stretnutí a okrem toho pôsobil aj v Petržalke, Olomouci a Slavii Praha.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora