Futbal - 23.01.2020 17:51

Hapal má pod drobnohľadom tridsiatku nádejných reprezentantov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Futbalový reprezentačný tréner Pavel Hapal si naplánoval so svojím asistentom Otom Brunegrafom zaujímavý "výlet". Cestu budú merať do Turecka, no nepôjde o žiadne slnenie sa na pláži. Všetku pozornosť budú koncentrovať na futbal, keďže zimnú prípravu trávi v tejto krajine množstvo našich futbalistov. "Je to ideálna možnosť na jednom mieste a približne v rovnakom čase vidieť v akcii viacero hráčov. Vychádza nám to, že budeme mať možnosť sledovať okolo tridsať slovenských futbalistov, ktorí sa tam budú pripravovať na svoje súťaže a odohrajú tam aj prípravné zápasy. Samozrejme, nie všetci sú členovia širšieho kádra reprezentácie, ale majú potenciál sa tam prepracovať," vysvetlil Hapal pre web SFZ.

Tureckom navyše cestovateľské povinnosti nekončia a už teraz trénerská dvojica plánuje výpravu do Španielska. To však je ešte vec na dôkladnejšie plánovanie, keďže viacerí naši hráči majú svoje pozície neisté. "Niektorí majú zdravotné problémy, napríklad Dávid Hancko. Pri ňom nevieme, či na sústredenie vôbec pocestuje. Potom sa určite vyberieme aj za hráčmi, ktorí už teraz hrajú súťažné zápasy," dovysvetlil svoje plány na výpravu k Pyrenejám. Pri tejto príležitosti bola na mieste aj úvaha o tom, koľko nových tvárí by mohlo pre marcové duely pribudnúť do zostavy. Ponúka sa najmä stopér Martin Valjent, ktorý vo farbách Mallorky v tomto ročníku nevynechal ani minútu.

Náš tréner myslí najmä na hráčov, ktorým veril doteraz, no vrásky mu robí fakt, že v kluboch nenastupujú pravidelne a špekuluje sa o zmene ich pôsobiska. "Na postoch ako je ľavý či pravý kraj obrany máme troška problémy. Veľmi si želám, aby boli chlapci zdraví a hrávali, nech majú v marci zápasovú prax," vyslovil svoje prianie. Dávid Hancko pritom vypadol zo stavy Sparty na konci septembra, Róbert Mazáň nastupuje v druholigovom Tenerife sporadicky a v A-tíme Herthy sa Peter Pekarík v aktuálnej sezóne neobjavil ani raz.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora