Futbal - 25.01.2020 20:01

Mbappého žartík rukou kritizujú. Dopriali by mu vylúčenie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Úmyselná ruka vo futbale môže hráčovi vyniesť červenú kartu, dokonca aj pokiaľ sa po nej široko usmieva. V Ligovom pohári sa o podobný kúsok postaral Kylian Mbappé. V páde úmyselne rukou loptu dostal do brány a kartový trest ho za to nemohol minúť. Vzhľadom na rozhodnuté skóre 3:0, nadstavený čas a úsmevy domácich aj hostí, rozhodca Mikael Lesage v sebe zachoval exhibičného ducha a udelil "len" žltú kartu.

Parížania nemali v zápase na pôde Reims najmenší problém, vyhrali rozdielom triedy, no francúzsky útočník svoju výbornú streleckú formu nezdokumentoval. V lige nastrieľal už trinásť gólov, v ostatných štyroch kolách dokonca sieť rozvlnil šesťkrát. Tento raz si bol dobre vedomý, že predstieranie akejkoľvek oslavy nemá zmysel a potrestaný bude len po druhý raz v prebiehajúcej sezóne.

Diskutéri na sociálnych sieťach sa ihneď obuli do rozhodcu, ktorý mal Mbappému odpustiť vylúčenie. Pravidlo o góle rukou sa pred touto sezónou sprísnilo a uznaný už nemôže byť za žiadnych okolností. Pokiaľ ide o kartové tresty za ňu, pokus o úmyselné dosiahnutie gólu rukou bol správne ohodnotený kartovým trestom. Ten by však mal červenú farbu len v prípade, že by bolo takto zabránené zásahu súpera alebo ak by bola zmarená stopercentná šanca súpera.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora