Futbal - 01.02.2020 16:55

Zimné prestupové obdobie sa dotklo aj Slovákov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Včera o polnoci sa vo väčšine popredných líg skončilo zimné prestupové obdobie. Špekulácie a rušné chvíle striedali plané poplachy či potvrdené transfery. Zmena klubu sa nevyhla ani viacerým slovenským reprezentantom a tak si budeme musieť zvykať na nové tímy, v ktorých ich bude možné sledovať.

Najväčšiu pozornosť na domácom trhu pútali najmä Andraž Šporar, Róbert Boženík a Dominik Greif. Bratislavský Slovan obdržal niekoľko ponúk na slovinského zakončovateľa, ktorý napokon zakotvil v Sportingu Lisabon. Adresu zmenil Boženík, ktorý bude obliekať dres Feyenoordu Rotterdam. Naopak jarnú časť sezóny aj naďalej strávi na Tehelnom poli brankár Slovana, ktorého však zrejme prestup už čoskoro neminie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#SporarÉLeão por 5 épocas ✍

Príspevok, ktorý zdieľa Sporting Clube de Portugal (@sportingclubedeportugal),

Spomedzi najzvučnejších mien slovenského futbalu svoje pôsobisko zmenili Ondrej Duda a Stanislav Lobotka. Záložník Herthy Berlín putoval na hosťovanie do anglickej Premier League, kde si už stihol odbiť premiéru za Norwich. Lobotka sa zase presťahoval z Pyrenejského polostrova na Apeninský. Celtu Vigo totiž vymenil za SSC Neapol, kde sa môže stať nasledovníkom Mareka Hamšíka, vďaka ktorému má zrejme uľahčenú aklimatizáciu v tradičnom klube.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Benvenuto #Lobotka! ?? #WeAreAllBrothers ? #ForzaNapoliSempre

Príspevok, ktorý zdieľa SSC Napoli (@officialsscnapoli),

Nové pôsobisko si našiel aj Róbert Mak. Chladné Rusko vymenil za slnečné Turecko. Zo Zenitu Petrohrad totiž prestúpil do Konyasporu. Zaujímavý transfer sa zrodil tiež na linke Dunajská Streda - Philadelphia. V americkej MLS bude pôsobiť mladý defenzívny univerzál Matej Oravec, pre ktorého to bola už tretia zmena klubu v priebehu jedného roka. Na poslednú chvíľu sa zrodil tiež prestup Lukáša Haraslína, ktorého budeme vídať v talianskej Serii A. Lechiu Gdaňsk vymenil 23-ročný krídelník za Sassuolo, kde bude nastupovať aj proti Cristianovi Ronaldovi či Zlatanovi Ibrahimovičovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora