Futbal - 04.02.2020 14:11

Sestra alebo futbal? Neymar so zaujímavou štatistikou

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Futbalový svet často disponuje rôznymi štatistikami. Niektoré z nich sú tiež zvláštne či poriadne bizarné. Jednou takou sa môže preukázať aj brazílsky futbalista Neymar. V čase, kedy sa odohrávajú odvety osemfinále Ligy majstrov a naplno prebiehajú európske súťaže totiž už päťkrát za sebou nemohol pomôcť svojmu tímu. Na tom by možno nebolo nič špecifické, no štatistiku obohacuje fakt, že v tomto čase má narodeniny jeho sestra.

Ide o bizarnú sériu, ktorá čoraz viac vyskakuje na oči fanúšikom. V rokoch 2015 a 2016 bol Neymar v čase narodenín svojej sestry suspendovaný, zatiaľčo v posledných troch rokoch nehral kvôli zraneniu. Počas aktuálnej sezóny už Brazílčan mal zdravotné problémy, z ktorých sa však dostal. Odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov proti Dortmundu ale má Paríž Saint-Germain naplánovaný práve na 11. marca, teda na deň, kedy Raffaela Santosová oslavuje narodeniny. Či v tom čase bude Neymar opäť suspendovaný alebo zranený je však nateraz otázne.

Brazílsky futbalista vo Francúzsku neodohral žiadnu plnú sezónu. V každej z doterajších troch totiž bol istý čas zranený a tak doposiaľ nemohol ukázať svoj potenciál naplno. Posledné zápasy však 27-ročnému futbalistovi vychádzajú. Spoločne s talentovaným Kylianom Mbappém ťahá PSG na ceste za ďalším titulom. Francúzsky klub by rád tiež získal titul v Lige majstrov, no proti bude už v spomínanom osemfinále Borussia Dortmund.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora