Futbal - 05.02.2020 22:28

Vylúčenie za pomoc súperovi. V Nemecku úradoval sporný VAR

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Schalke 04 ani Hertha Berlín neprežíva v domácej Bundeslige práve oslnivé obdobie a napraviť sa to snažili vo vzájomnom pohárovom meraní síl. Domácim Gelsenkirchenčanom šlo o napravenie nelichotivej bilancie, keď z ostatných siedmich kôl vyhrali len dvakrát, Berlínčania bojovali o svoje druhé víťazstvo v tomto kalendárnom roku.

Duel priniesol aj jednu kontroverznú situáciu, o ktorej sa na sociálnych sieťach horlivo diskutuje, a to červenú kartu pre trénera Davida Wagnera. Toho hlavný rozhodca Harm Osmers vykázal počas predĺženia po konzultácii s videom za nezavinenú zrážku. Hosťujúci obranca Jordan Torunarigha mu po súboji padol pod nohy a pregúľal sa až k lavičke Schalke. Kouč súpera sa mu snažil pomôcť vstať, čo si však hráč vyložil inak a nervózne sa po ňom ohnal. Arbiter najprv poslal pre druhú žltú kartu pod sprchy Torunarighu a po dvoch minútach konzultácií vylúčil aj Wagnera.

Sporné vylúčenie príliš dlho niekdajšieho asistenta Kloppa mrzieť nemuselo. O trinásť minút neskôr skóroval jeho zverenec Benito Raman a zariadil Schalke 04 postup do štvrťfinále DFB Pokal. Domáci, hoci boli aktívnejším tímom, pritom po prvom polčase prehrávali 0:2. Po zmene strán im to však začalo padať a tromi gólmi priebeh otočili.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora