Futbal - 08.02.2020 13:22

Bláznivý zápas v Saudskej Arábii! Päť penált a gól brankára

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Youtube

Mimoriadne zaujímavý zápas sa odohral počas tohto týždňa v Saudskej Arábii. V sedemnástom kole tamojšej najvyššej súťaže na seba narazili Al-Hilal a Al-Raed, teda aktuálne prvý a siedmy tím tabuľky. Zo začiatku nič nenasvedčovalo tomu, že pôjde o výnimočný duel. Napokon diváci videli až päť pokutových kopov a na záver aj gól jedného z brankárov.

Skóre otvoril už v šiestej minúte domáci záložník Carlos Eduardo. V závere prvého polčasu sa však šou začala. Francúzsky útočník Bafetimbi Gomis, známy z pôsobenia v Lyone, premenil prvý pokutový kop a tak jeho tím viedol už 2:0. Podobnú šancu dostal 34-ročný futbalista aj v nadstavenom čase prvého dejstva, no druhú penaltu už zužitkovať nedokázal. Po polčase teda Al-Hilal viedol nad svojim súperom 2:0.

Kto čakal, že pokutových kopov bolo na toto stretnutie dosť, mýlil sa. V šesťdesiatej minúte bola totiž nariadená penalta aj na opačnej strane. Hosťujúci Mohammed Fouzair svoj pokus premenil a vrátil Al-Raed do hry o body. Tie mohli hostia naozaj získať, pretože v 89. minúte stretnutia kopal Fouzair druhý pokutový kop, no proti bol gólman Al-Hilalu Abdullah Al Muaiouf, ktorý strelca vychytal. Aby toho nebolo málo, domáci brankár nebol hrdinom len kvôli zákroku. V nadstavenom čase druhého polčasu si totiž sám loptu postavil na biely bod a spečatil víťazstvo svojho tímu. Al-Hilal zvíťazil 3:1 a upevnil si tak prvú priečku v saudskoarabskej Premier League.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora