Futbal - 10.02.2020 20:07

Beckhamovo Miami predstavilo sadu dresov. Čakalo sa viac

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Fanúšikovia futbalu si môžu vizualizovať budúceho nováčika Major League Soccer o čosi konkrétnejšie. Inter Miami, za ktorým stojí niekdajší anglický reprezentant David Beckham, predstavil logo klubu a aj jednu sadu dresov. Konkrétne ide o historicky prvú sadu dresov tohto mužstva, v ktorej má nastupovať v zápasoch hraných vonku. Vzhľadom na to, že majiteľ klubu má okrem trávnikov celkom blízko aj k módnemu priemyslu, prvotná reakcia verejnosti nie je nadšená a očakávalo sa o čosi viac.

Inter má ešte stále viac problémov ako zápasový odev. Kým vyrastie novučičký moderný stánok, ktorý sa musel popasovať s viacerými komplikáciami, dva roky bude klub hrať na staršom štadióne, približne štyridsať kilometrov od letiska. Možno aj preto bolo slávnostné predstavenie dresu pre mnohých na Floride druhoradou futbalovou témou, navyše samotný návrh neoslnil. "RosaNegra Jersey" je čierno-ružovou kombináciou s relatívne nenápaditým dizajnom.

Kritika prišla aj napriek tomu, že sa autor snažil zakomponovať viaceré prvky, typické pre južné floridské pobrežie. Ide predovšetkým o palmy či heslo "sloboda snívania" na golieri. Väčšina komentárov návrh kritizuje a avizuje, že radšej ušetria peniaze a počkajú si na domáci dizajn, veriac, že sa na ten hosťovský nebude podobať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora