Futbal - 15.02.2020 12:55

Za menej ako dva roky vystriedal ôsmich trénerov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Bleacherreport

Rošády trénerov sú v novodobom futbale už zaužívanou tradíciou. Kluby po neúspešných zápasoch odvolajú kormidelníka a skúsia to s novým, čo nemusí byť vždy najlepšie riešenie. Svoje o tom vie poľský útočník Krzysztof Piatek, ktorého počas necelých dvoch rokov viedlo až osem trénerov.

Celá sága odštartovala v júni 2018, kedy Poliak pôsobil v talianskom tíme FC Janov. V tom čase klub viedol Davide Ballardini, no na lavičke pri Piatekovom pôsobení vydržal len do októbra. Nahradil ho Ivan Jurič, ktorý sa však tiež dlho nezdržal. Už v decembri totiž v Janove hľadali náhradu a tú našli v podobe Cesare Prandelliho. Pod ním hrával 24-ročný útočník do januára 2019, kedy zrealizoval prestup do konkurenčného AC Milána.

Tam sa stretol s trénerom Gennarom Gattusom, ktorý ale na lavičke "Rossoneri" vydržal iba do mája. Ďalším kormidelníkom Piateka sa tak stal Marco Giampaolo, no ani to nebol kouč, ktorý by v tíme pobudol viac ako polroka. V októbri sa teda kormidla ujal Stefano Pioli, avšak v januári 2020 prišiel ďalší transfer poľského reprezentanta. Sťahoval sa do Herthy Berlín.

V Nemecku sa ho ujal Jürgen Klinsmann, no ako je známe, ten už v klube nepôsobí. Dočasne ho nahradil Alexander Nouri, ktorý je tak v poradí ôsmim trénerom Krzysztofa Piateka v priebehu necelých dvoch rokov. Ktovie koľko ich ešte Poliak počas svojej kariéry vystrieda, no ďalší tréner Herthy by sa možno mal začať obávať.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora