Futbal - 24.02.2020 18:11

Klenoty Fortuna ligy pokračujú s dobrými výkonmi aj v Európe

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Youtube

V najvyššej slovenskej súťaži patrili k najobávanejším útočníkom a svoju povesť si snažia udržať aj po prestupe do zahraničia. Andraž Šporar a Róbert Boženík v posledných zápasoch ukazujú, že si dokážu zastať miesto aj v popredných európskych kluboch.

Slovinský reprezentačný útočník sa v úvodných dueloch Sportingu Lisabon hľadal, no zdá sa, že na aklimatizáciu nepotreboval veľa času. Vo štvrtok sa totiž dokázal presadiť v drese nového klubu po prvýkrát a to proti tureckému Basaksehiru, za ktorý hráva aj bývalý slovenský reprezentant Martin Škrteľ. Počas víkendu zase Šporar otváral skóre v ligovom dueli proti Boaviste a zaznamenal tak prvý ligový gól v drese Sportingu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Os Leões encontram-se a vencer o Boavista FC por 2-0! ?? Golos apontados por @andraz.sporar e @gonzalo_plata20 ⚽️ #SCPBFC #LigaNOS #DiaDeSporting

Príspevok, ktorý zdieľa Sporting Clube de Portugal (@sportingclubedeportugal),

Ďalší bývalý kanonier fortunaligového klubu Róbert Boženík sa taktiež dostáva do požadovanej formy a to v drese holandského Feyenoordu Rotterdam. Posledné dva zápasy svojho nového zamestnávateľa dokázal gólovo rozhodnúť, keď najprv zabezpečil víťazstvo 4:3 na pôde Zwolle ako striedajúci žolík, zatiaľ čo počas víkendu strelil rozhodujúci gól v zápase proti Fortune Sittard. Podobne ako Šporar tak má na konte dva góly v rade a túto sériu budú chcieť obaja kanonieri rozhodne predĺžiť.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora