Futbal - 12.03.2020 22:02

Ronaldinhovi povestný úsmev nevymizol ani vo väzení

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Vlastnou nerozvážnosťou si Ronaldinho zarobil seriózne problémy a je vyšetrovaný brazílskymi aj paraguajskými úradmi. Kým vo vlasti dostal za nelegálne rybárčenie bývalý famózny futbalista zákaz vycestovať, nepohrdol pozvaním prísť si zahrať poker do novootvoreného kasína u juhozápadného suseda. Vybavil si k tomu falošný pas a vycestoval. Lenže tento podvod mu nevyšiel a dostal sa do rúk polície. Jeho právnik napriek všetkému vinu svojho klienta odmieta s odôvodnením, že o nepravosti cestovného dokladu nevedel.

Uvedené v ňom bolo správne meno futbalistu aj jeho brata. Problémom však bola falošná paraguajská štátna príslušnosť. Napriek hrozbe šesťmesačného pobytu v juhoamerickej väznici, čo je nepríjemná predstava aj pre recidivistu, pôsobí na fotografiách spokojne. Napomáha tomu aj fakt, že v nápravnom zariadení Agrupacion Especializada je naplánovaný futsalový turnaj, ktorý tam prebieha každého pol roka. Dozorcovia sa nechali počuť, že účasť Brazílčana neočakávajú, ale pozrieť by sa aspoň mohol.

Veľa článkov o jeho situácii vychádza aj v Španielsku. Do veci sa údajne mal vložiť aj Lionel Messi, ktorý ponúkol veľkú kauciu, aby mohol byť jeho niekdajší barcelonský spoluhráč prepustený, prípadne aspoň vyšetrovaný z domova. Podobnou iniciatívou sa predviedli aj fanúšikovia. Kauciu pritom spoločne s bratom ponúkol aj on sám, no bol odmietnutý. Hoci jeho priestupok nemusí mať vôbec vážne následky, jeho vyšetrovanie môže byť dlhým byrokratickým procesom. Hranice medzi juhoamerickými krajinami sú prísne strážené najmä pre pašovanie drog a akákoľvek nezrovnalosť s pasom či vízami dopĺňa nový prípad do radu podozrení.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora