Futbal - 13.03.2020 21:51

Čiarový rozhodca sa postavil proti hlavnému

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Severoamerickú futbalovú Ligu majstrov hrá už len osmička najlepších mužstiev. Medzi nimi aj prekvapenie z Hondurasu, CD Olimpia. Tá robí vo štvrťfinále značné problémy Montrealu Impact, deviatemu celku Východnej konferencie minulej sezóny MLS, a na jeho pôde vyhrala 2:1. Stretnutie prinieslo vo svojom závere poriadne dramatický moment, keď bola v 84. minúte nariadená penalta v prospech kanadského klubu a ten vďaka nej mohol stav skóre vyrovnať. Situáciu však videl čiarový rozhodca inak, prišiel s opačným verdiktom a všetci zainteresovaní prežívali infarktové stavy.

Momenty intenzívne prežíval aj legendárny Thierry Henry, ktorý je trénerom Montrealu a neprežíva tam práve ideálny začiatok sezóny. Z piatich doterajších súťažných duelov vyhral len jediný a poriadne sa natrápil už v osemfinále Champions League, kde po dvoch remízach prešiel cez kostarickú Saprissu. S Hondurasčanmi už začal prehrou a nezachránil ich ani rozhodca Andonai Escobado, ktorý tesne pred koncom fúkol do píšťalky a ukázal na biely bod. Z postavenia na hranici pokutového územia videl ruku brániaceho hráča. Hoci bol jeho asistent na čiare od situácie približne o tridsať metrov ďalej, jeho rozhodnutie vyvrátil.

Faktom je, že svojím videním si stopercentne istý nemohol byť ani čiarový rozhodca. Obranca mal ruku od tela, akurát ju zohol a zasiahnutý bol niekde v miestach medzi ramenom a lakťom. Na výsledku 1:2 z pohľadu Montrealu sa však už nič nemenilo a pred odvetou čaká toto mužstvo náročná úloha. V CONCACAF Champions League je spomedzi celkov Major League Soccer v hre ešte New York City FC, Los Angeles FC a Atlanta United. Okrem nich aj mexický Club América, Tigres a Cruz Azul. Minulý rok triumfoval v čisto mexickom finále Monterrey.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora