Futbal - 13.03.2020 15:26

Výkonnostná priepasť sa prehĺbi. Celtic podpíše mimoriadnu zmluvu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Od budúcej sezóny vstúpi do platnosti najziskovejšia škótska zmluva medzi futbalovým klubom a odevnou spoločnosťou. Podpíše ju celok, ktorý už aj bez toho Premiership jasne dominuje a už osem rokov sa z majstrovského titulu netešil nikto iný. Vďaka aktuálnej zmluve s New Balance si Celtic ročne prišiel na 25 miliónov libier, ale bolo zrejmé, že značka bude s ťažkosťami držať svoju pozíciu. Na jej nahradenie na zeleno-bielom drese si brúsili zuby viacerí konkurenti.

Nemecký gigant Adidas má vo svojom portfóliu už Real Madrid, Bayern Mníchov, Juventus či Manchester United. Angličanom vďaka tomu má ročne na konto pribudnúť 85 miliónov eur, Talianom zhruba 50 miliónov eur, kým v prípade bavorského a španielskeho klubu sa táto suma má blížiť k ročnému príjmu 100 miliónov eur. Šetriť sa pravdepodobne nebude ani na Škótoch a ich nová podpísaná zmluva má mať hodnotu zhruba v tomto rozpätí.

Celtic sa pre britskú tlač zatiaľ odmietol vyjadriť, no v jeho fanúšikovskom tábore prevažujú spokojné reakcie. Na Twitteri sa už objavili desiatky "uniknutých" budúcnosezónnych dresov. Vo viacerých prípadoch sa predpokladá pekný jednoduchý dizajn s horizontálnymi zelenými a bielymi pásmi. Pri pohľade naň zohreje aj pocit, že ide o dres minimálne dvojnásobne taký výnosný ako je ten z ročníka 2019/20.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora