Futbal - 14.03.2020 14:22

Adebayor sa "predviedol" nechutným karate kopom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Druhý najlepší strelec Premier League zo sezóny 2007/08 sa v relatívnej tichosti vytratil z "veľkého" futbalu v decembri 2019, keď ukončil svoje pôsobenie v tureckom Kayserispore. O dva mesiace sa bývalý hráč Arsenalu, Monaka či Tottenhamu upísal paraguajskému celku Olpimpia Asunción. V jeho farbách veľa záujmu nebudil, tak tomu pomohol veľmi nešťastným spôsobom. Médiá obletel jeho nebezpečný karate zákrok v Copa Libertadores.

V 73. minúte duelu s argentínskym tímom Defensa y Justicia dostal Emmanuel Adebayor okamžitú červenú kartu, keď v snahe zachytiť vysokú loptu vo výskoku kopol Enza Coacciho. Prvý záber dokonca vyzeral tak, že mladý stredopoliar dostal "šľapák" priamo na tvár. Až iný uhol odhalil, že tvárou uhol a bývalý reprezentant Toga ho trafil "len" do ramena.

Adebayor sa za svoj prečin ospravedlnil veľmi svojsky. Po zápase si na Twitter napísal, že šlo "tvrdý zápas" a mrzí ho, že musel ísť predčasne pod sprchy po "zákroku na Jackieho Chana". Dodal však, že nebolo jeho zámerom protihráča zraniť a je rád, že sa tak ani nestalo.

Len pre zaujímavosť, v radoch paraguajskej Olimpie by sme našli aj ďalšie známe meno. Jej odchovancom je paraguajská reprezentačná ikona Roque Santa Cruz, ktorý sa tam pred štyrmi rokmi vrátil dohrať svoju kariéru.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora