Futbal - 20.03.2020 21:35

Elitný španielsky útočník dnes oslavuje 36 rokov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com

Španielsko je krajinou, kde sa rodia naozaj výnimoční futbalisti. Potvrdzuje to celá história hráčov, ktorí ukázali svoju extratriedu a povyhrávali trofeje nedosiahnuteľné pre iných. Jedným z nich je aj dnes už legendárny útočník Fernando Torres. Práve pre tohto zakončovateľa je dnešný deň výnimočný, keďže oslavuje svoje 36. narodeniny.

Torres vyrastal v Madride, kde ako jediný zo svojich rovesníkov, podľa vlastných slov, fandil Atléticu. Práve v tomto klube strávil najviac rokov svojej kariéry a na jej konci ho opustil ako legenda. Kľúčovým však bol ešte v roku 2007 prestup do anglického Liverpoolu, kam sa sťahoval už s nálepkou vychýreného zakončovateľa. To na Britských ostrovoch potvrdil a neskôr tiež prestúpil do londýnskej Chelsea. Pôsobil tiež v AC Miláne, no na sklonku kariéry sa rozhodol vrátiť do materského klubu, kde odohral dve sezóny. Definitívny koniec nastal v Japonsku v klube Sagan Tosu, kde Torres pôsobil zhruba rok do leta 2019.

Počas svojej bohatej futbalovej kariéry nazbieral množstvo úspechov, ktoré mu mnohí môžu závidieť. Dvakrát sa so španielskou reprezentáciou stal majstrom Európy, k čomu pridal tiež titul majstra sveta z roku 2010. S Chelsea vyhral nielen Ligu majstrov, ale aj Európsku ligu, ktorú sa mu podarilo neskôr dobyť aj s Atléticom. V Anglicku stihol uspieť aj v FA Cupe a v roku 2002 sa stal európskym šampiónom v kategórii do 19 rokov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora