Futbal - 23.03.2020 17:34

Päť penált v jednom zápase? Zoznámte sa s bieloruskou ligou

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V posledných dňoch sa čoraz viac posúvajú termíny, v ktorých by mali pokračovať európske futbalové ligy. Jednou z mála súťaží, ktorá stále pokračuje je bieloruská futbalová liga. V nej sa zrodili nielen zaujímavé výsledky, ale aj interesantné priebehy samotných zápasov. Ideálnym príkladom je súboj Slucku so Slaviou Mozyr, kde boli diváci svedkami až piatich pokutových kopov.

Už v prvom polčase nariadil hlavný rozhodca stretnutia dve penalty, po jednej na každej strane. Obe boli premenené a tak tímy odchádzali do kabín za stavu 1:1. V druhom polčase arbiter odpískal ďalšie tri pokutové kopy, tentokrát však všetky v prospech domácich. Z nich však bol premenený len ten posledný a Sluck tak zvíťazil 3:1, keď sa dokázal gólovo presadiť aj po druhej nariadenej penalte v druhom polčase a to po dorážke.

Okrem tohto zápasu sa v prvom kole nového ročníka zrodili v Bielorusku aj ďalšie zaujímavé výsledky. Najväčší favoriti súťaže totiž zaváhali. Prehru si pripísali napríklad BATE Borisov, Šachťor Soligorsk či Dinamo Minsk. Remízový výsledok si na svoje konto pripísalo Dinamo Brest. Napriek šíreniu koronavírusu však liga bude po prvom kole pokračovať. Najbližšie zápasy sú na programe už v piatok 27. marca.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora