Futbal - 27.03.2020 19:11

Dlhoročná nemecká brankárska jednotka oslavuje narodeniny

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Stálica Bayernu Mníchov a nemeckej reprezentácie Manuel Neuer dnes oslavuje svoje 34. narodeniny. Skúsený brankár počas bohatej kariéry nepôsobil mimo rodnej krajiny, keď pôsobil najskôr v Schalke 04 a teraz v najznámejšom klube v Bavorsku. 

Do A-tímu Schalke 04 sa prepracoval ešte ako 19-ročný. V klube pôsobil šesť sezón a vypracoval sa na post brankárskej jednotky. Už ako hráč “modro-bielych” sa dostal aj do nemeckej reprezentácie, v ktorej debutoval v júni 2009. Išlo o priateľský zápas proti Spojeným Arabským Emirátom a favorit v ňom zvíťazil vysoko 7:2. Neuer odchytal celý duel a v medzištátnych súbojoch dostával príležitosť čoraz viac. Rýchlo sa vypracoval na post jednotky, čo znamenalo, že už na svetovom šampionáte v roku 2010 sa Nemecko spoliehalo na jeho služby.

V lete 2011 sa skompletizoval prestup už ostrieľaného gólmana do najznámejšieho klubu v Nemecku. Bayern Mníchov získal novú stálicu medzi troma žrďami. Na základe stabilných výkonov odchytal Neuer počas ďalších rokov dva európske a dva svetové šampionáty. V Bayerne pôsobí takmer deväť rokov, no už v lete mu príde konkurencia. Bavorský klub totiž angažoval mladého Alexandra Nübela, ktorý zhodou okolností aktuálne taktiež pôsobí v Schalke 04. Podobne ako Neuer teda pôjde rovnakou cestou a pokúsi sa zrejme nadviazať na výkony skúsenejšieho kolegu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora