Futbal - 01.04.2020 11:09

Benzema zhodil Girouda: je pri mne ako motokára pri formule

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

"Trash talk" vo svete športu občas vídame, ale zväčša ide o hecovanie medzi konkurenčnými tábormi pred dôležitým meraním síl. Inak na to šiel francúzsky futbalový útočník Karim Benzema, na ktorého akosi doľahlo vyčkávanie doma a pustil sa do Oliviera Girouda. Hráč Realu Madrid absentuje v zostave reprezentácie Francúzska od roku 2015, kedy bol vyradený pre problémové správanie. Jeho pozíciu na hrote útoku zaujal práve strelec z radov Chelsea a v štatistikách ma zapísaných 39 gólov v 97 zápasoch v najcennejšom drese.

Benzema svojmu krajanovi poslal "pozdrav" prostredníctvom Instagramu, pričom neapeloval ani tak na kritizovaného hráča, no skôr na jeho fanúšikov. "Nesmiete si mýliť Formulu 1 s motokárou. A to som ešte veľmi mierny. Viem, že ja som ako monopost F1. Máte dojem, že ľudia majú radi jeho hru? Ja si tým nie som veľmi istý," zhodnotil autor devätnástich tohtosezónnych gólov, ktorého bilancia v reprezentácii je veľmi podobná tej Giroudovej. Napriek divokému prvoaprílovému dátumu, príspevok na sociálnej sieti pribudol už v utorok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karim Benzema (@karimbenzema),

Bude zaujímavé sledovať, či Giroud na tieto slová zareaguje a pôjde do kontry. Niektoré médiá už medzičasom citovali jeho reakciu. "Som možno motokárou, ale s titulom majstra sveta," stručne odkázal svojmu reprezentačnému kolegovi či možno skôr konkurentovi.

Zrejmé však nie je najmä to, čo Benzemu k podobným myšlienkovým pohnútkam a príprave kritiky viedlo, no dvere späť do reprezentácie mu to s určitosťou neotvorí. Už v začiatkoch svojho reprezentačného pôsobenia bol kritizovaný za to, že odmieta spievať francúzsku štátnu hymnu. V roku 2010 začal lietať v sexuálnom škandále pre pohlavný styk so šestnásťročným dievčaťom a v novembri 2015 sa prevalilo jeho vydieranie spoluhráča Mathieuho Valbuenu. Medzičasom sa už pokúsil slová uviesť na pravú mieru, ale nie úplne úspešne: "Len som povedal pravdu. Je to to isté, ako keby ste porovnali mňa s Ronaldom 9. Vtedy by som bol tou motokárou ja,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora