Futbal - 13.04.2020 14:00

Messi poďakoval zdravotníkom: "Sú to anonymní hrdinovia"

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

V čase pandémie koronavírusu si ľudia po celom svete čoraz viac cenia prácu lekárov a zdravotníckeho personálu. Sú to totiž práve oni, kto sú denne v bezprostrednom ohrození nákazy COVID-19. Vďaku im prostredníctvom sociálnej sieti vyjadril aj šesťnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty Lionel Messi.

"Včera sa skončil Svetový týždeň zdravotníckych pracovníkov a spolu s UNICEF by som im chcel vyjadriť svoju najhlbšiu vďaku za prácu, ktorú robia. Sú to anonymní hrdinovia, ktorí dlhé dni a noci vydržia bez svojich rodín, aby tie naše mohli byť v bezpečí pred COVID-19. Vďaka za to, že napriek všetkému pokračujú vo svojom vznešenom záväzku starať sa o tehotné ženy, chránia deti a dospievajúcich," napísal hráč FC Barcelona na sociálnej sieti instagram.

V súčasnej neľahkej situácii sa množstvo športových klubov uchyľuje k zníženiu platov hráčov s cieľom zachovať pracovné miesta pre zamestnancov a udržať klub pred ešte väčšími finančnými ťažkosťami. Výnimkou nie je ani FC Barcelona a samotný Lionel Messi. Známy športový psychológ Tom Bates verí, že Argentínčan pomôže povzbudiť ďalšie kluby, aby sa v čase krízy zachovali podobne.

"Dobrým príkladom je Leo Messi, ktorý ako jeden z prvých hráčov pristúpil na zníženie platu o 70%, aby sa ubezpečil, že personál Barcelony bude môcť pokračovať v práci. Myslím si, že je to globálny príklad pre každého, pokiaľ hovoríme o takejto úrovni platov. Mal som tú česť stretnúť Messiho aj trénera Pepa Guardiolu, keď boli ešte v jednom tíme a neprekvapuje ma, ako sa teraz zachovali," cituje Batesa web goal.com.