Futbal - 17.06.2020 11:11

Unikátna štatistika! Za osem rokov kariéry získal osem titulov!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Francúzsky futbalista Kingsley Coman včera večer oslávil zisk ďalšieho titulu. Jeho Bayern Mníchov totiž zdolal v 32. kole nemeckej Bundesligy Werder Brémy 1:0 a mohol sa tak radovať z ôsmeho titulu v rade. Rovnaký počet titulov má na konte aj samotný hráč, ktorý sa stal majstrom doposiaľ v každej sezóne, v ktorej ako profesionál nastúpil.

Comanova cesta odštartovala v sezóne 2012/13, keď ešte hájil farby Parížu Saint-Germain. V spomínanej sezóne síce nastúpil len na jediný duel, no aj to stačilo, aby figuroval medzi hráčmi, ktorí titul získali. Niečo obdobné zažil o rok neskôr, keď nastúpil v drese parížskeho tímu na dva zápasy a opäť získal titul. V tom čase mal stále len 18 rokov, no na konte už dva tituly v najvyššej francúzskej súťaži.

Nasledoval presun do Turína a zisk tretieho titulu s Juventusom v ročníku 2014/15. V Taliansku však pobudol len jedinú sezónu a následne sa presťahoval do Bavorska, kde pôsobí doteraz. S Bayernom včera získal piaty titul v rade a disponuje tak unikátnou štatistikou. V ôsmich profesionálnych sezónach získal osem majstrovských titulov a to má stále len čerstvých 24 rokov. Ak bude v tomto trende pokračovať aj ďalej, môže sa natrvalo zapísať do dejín svetového futbalu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora