Futbal - 24.06.2020 12:55

Sparta opäť vyhráva. Svitá v Prahe na lepšie časy?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Futbalisti pražskej Sparty včera večer zdolali na domácom trávniku Baník Ostrava 3:2 a zaznamenali tak siedme ligové víťazstvo v rade. Ak zarátame aj úspech v semifinále českého pohára proti Plzni, tradičný český klub vyhral už osem duelov za sebou. Zdá sa teda, že v Prahe svitá na lepšie časy.

Naposledy totiž Sparta vyhrala sedem ligových duelov v rade ešte na prelome rokov 2015 a 2016. Odvtedy na podobnú sériu čakali až do včerajšieho večera. Dvoma gólmi sa k výhre nad Ostravou pričinil český supertalent Adam Hložek, kým tretí gól pridal skúsený útočník Libor Kozák. Práve Hložek je aktuálne horúcim tovarom na Letnej, keďže sa oňho zaujímajú popredné európske kluby na čele s Lipskom či Dortmundom. V aktuálnej sezóne sa stále len 17-ročný futbalista presadil šesťkrát k čomu pridal ďalších sedem gólových asistencii.

Sparta však v prebiehajúcej sezóne nemá problém so strelcami. Na čele tabuľky kanonierov celej ligy je totiž aktuálne dvojica Libor Kozák - Guélor Kanga a teda práve hráči pražského klubu. Pred spomínaným Hložkom je v rebríčku strelcov vyššie ešte ghanský útočník Benjamin Tetteh. Streleckú formu Sparty potvrdzuje aj fakt, že naposledy vyšla gólovo naprázdno ešte koncom februára na pôde Olomouca. Odvtedy Pražania skórovali v sedemnástich dueloch v rade vrátane pohárových a prípravných zápasov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

? Tohle je TÝM! ??❤️ #acsparta

Príspevok, ktorý zdieľa AC Sparta Praha (@acsparta_cz),

K zlepšeným výkonom Sparty prispievajú aj slovenskí futbalisti. Na stopérsky post sa k Lukášovi Štetinovi posunul Dávid Hancko, ktorého si pochvaľujú nielen v klube, ale aj v českých médiách. Podľa nich dokonca popri Hanckovi pookrial aj samotný Štetina, ktorý je stálicou v defenzíve Pražanov. Okrem toho bude v bordovom drese pôsobiť od budúcej sezóny aj bývalý žilinský brankár Dominik Holec a tak sa slovenská enkláva v českej metropole rozrastie. Samozrejme len v prípade, že si Sparta dokáže udržať Hancka, ktorý by sa po ukončení hosťovania mal vrátiť do Fiorentiny.

Pražanom sa očividne vypláca aj voľba na českého trénera. Aktuálnym kormidelníkom Sparty je totiž skúsený Václav Kotal, ktorý dosahuje najlepšie výsledky na lavičke pražského klubu od pôsobenia Vítězslava Lavičku v rokoch 2012-2015. Káder aktuálne tretieho tímu českej najvyššej súťaže sa navyše začal viac orientovať na domácich hráčov. Na súpiske síce Sparta má viac legionárov, no dá sa očakávať, že po sezóne niektorí z nich káder opustia.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora