Futbal - 20.08.2020 15:44

Bývalý brankár Trnavy bude pokračovať v šľapajách Lobotku

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Slovenský futbalový brankár Martin Vantruba opäť mení pôsobisko. Po pôsobeniach v Spartaku Trnava, Podbrezovej či Pohroní putuje zo Slavie Praha na ďalšie hosťovanie. Tentokrát zamieri do Dánska, kde sa v tíme FC Nordsjaelland stretne s ďalším bývalým Trnavčanom Ivanom Mesíkom.

Dánsky klub sa tak začína radiť medzi tradičné kluby slovenských futbalistov. Doposiaľ najviac ho preslávil záložník Stanislav Lobotka, ktorý do Nordsjaellandu putoval ešte v sezóne 2015/16 z AS Trenčín. Stálica slovenskej reprezentácie strávila na severe Európy takmer dva roky, po ktorých sa sťahovala do španielskej Celte Vigo. Druhým Slovákom v klube je Ivan Mesík, ktorý v Dánsku pôsobí od januára tohto roka a s Vantrubom sa tak stretne v kabíne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

New challenge in front of me? Thanks for all your messages and support???

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Vantruba ® (@mvantruba),

Talentovaný brankár žiaril najmä v drese Trnavy, keď musel zastúpiť odchádzajúceho Adama Jakubecha a podarilo sa mu to viac ako úspešne. V sezóne 2017/18 totiž Spartaku vychytal titul v našej najvyššej súťaži a výraznou mierou sa tak pričinil k historickému počinu. Po tomto ročníku sa presťahoval do Prahy, keď po ňom siahla Slavia, no v A-tíme neodchytal v súťažnom dueli ani minútu. Hosťoval tak v Podbrezovej či Pohroní a pôsobenie v Nordsjaellande preňho bude treťou zastávkou mimo kmeňového klubu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora