Futbal - 03.11.2020 09:40

Maradona skončil tri dni po oslave 60-tky v nemocnici

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Len tri dni po oslave 60. narodenín sa legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona ocitol v nemocnici. So znakmi depresií a smútku ho prijali na súkromnej klinike v La Plata, približne 40 km južne od Buenos Aires. Maradona tam žije od konca minulého roka, odkedy prevzal trénerské žezlo v klube Gimnasia y Esgrima.

Maradonov stav nie je vážny a podľa nemenovaného pracovníka nemocnice môže kedykoľvek požiadať o odchod domov. Jeho hospitalizácia je teda skôr preventívneho charakteru, absolvuje určité zdravotné testy. Návštevu nemocnice mu odporúčal osobný lekár Leopoldo Luque, ktorý ho aj sprevádzal. "Približne týždeň je veľmi smutný a bez energie. Dokonca odmietal jesť," cituje AP zamestnanca nemocnice v La Plata.

Kapitán majstrov sveta z roku 1986 či dvojnásobný šampión Serie A s SSC Neapol bol v deň svojich 60. narodenín na majstrovskom zápase svojho tímu Gimnasia proti Patronato, ktorý sa skončil hladkým triumfom 3:0 jeho zverencov. Avšak niekdajšia futbalová superstar sa zo zápasu porúčala ešte pred koncom prvého polčasu, čo vyvolalo otázky o jej zdravotnom stave. Lekár Luque odmietol potvrdiť fámy, že sa Maradona nakazil ochorením COVID-19. Verejnosť tak mohla usudzovať z toho, že sa na niekoľko dní izoloval vo svojom dome po tom, čo sa stretol osobou, ktorá prejavovala známky choroby. "Je bez energie a jeho narodeniny to celé len skomplikovali. Necháme ho tri dni hydratovať a uvidíme, ako na tom bude. Podľa toho upravíme liečbu. Určite nemôžeme hovori o nejakom akútnom probléme," uviedol Maradonov lekár.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora