Futbal - 06.01.2021 19:11

Chce si vynútiť prestup. Na tréning prišiel v drese rivala

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Sportbible.com/Twitter

V modernom futbale sa občas stane, že hráči nie sú spokojní vo svojich kluboch. Na protest tak vymýšľajú rôzne spôsoby ako si vynútiť prestup. So zaujímavým nápadom prišiel kamerunský útočník Didier Lamkel Zé, ktorý na tréning prišiel v drese rivala.

Ide o formu protestu, keďže hráč chce prestúpiť. Aktuálne pôsobí v belgickom klube Royal Antverpy, ktorý hral základnú skupinu Európskej ligy UEFA. Lamkel Zé si však v prebiehajúcej sezóne zahral len v piatich ligových zápasoch, v ktorých ani raz neskóroval. Podľa jeho slov je však ústne dohodnutý s gréckym Panathinaikosom Atény. Ten aktuálne trénuje rumunský kormidelník László Bölöni, a teda bývalý kouč Antverp. Na tréning svojho zamestnávateľa sa však v drese Anderlechtu Brusel nedostal, keďže ho ochranka do areálu nevpustila.

Antverpy samozrejme nechcú o svojho hráča prísť bez finančnej kompenzácie. Lamkel Zé má platnú zmluvu do roku 2022, a tak bude belgický klub od Panathinaikosu požadovať prestupovú čiastku. Či sa prestup napokon podarí zrealizovať je nateraz otázne, no podobné príbehy futbalový svet veľmi dobre pozná. Nedávno si prestup chcel vynútiť napríklad Gareth Bale.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora