Futbal - 11.01.2021 20:33

Vo februári bude mať 54 rokov. Japonec predĺžil zmluvu s prvoligistom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Youtube

Futbal sa dá hrať aj v pokročilejšom veku. Dokazujú to hviezdy ako Gianluigi Buffon či Zlatan Ibrahimovič. Na inú úroveň však toto tvrdenie posúva japonský futbalista Kazujoši Miura. Čoskoro 54-ročný útočník totiž predĺžil zmluvu s tímom Jokohama FC a začne tak svoju 36. profesionálnu sezónu.

V uplynulej sezóne sa Jokohama umiestnila na pätnástom mieste v osemnásťčlennej lige. Ide o najvyššiu futbalovú súťaž v Japonsku, ktorú Miura hráva už dlhé roky. Vo farbách svojho aktuálneho zamestnávateľa totiž pôsobí už od roku 2006. Niekto by si mohol povedať, že v jeho veku je len členom súpisky, no skúsený útočník na zápasy aj nastupuje. V predošlom ročníku naskočil do štyroch duelov, pričom svoj posledný ligový gól dal v roku 2017.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bleacher Report Football (@brfootball)

Už v roku 1986 prestúpil do brazílskeho Santosu. Od tejto sezóny sa teda nachádza v profesionálnom futbale. Postupne vystriedal niekoľko klubov, pričom pôsobil napríklad v talianskom Janove či chorvátskom Diname Záhreb. V roku 2017 sa stal najstarším profesionálom so streleným gólom a o tri roky neskôr zase najstarším futbalistom v histórii, ktorý pôsobí v najvyššej súťaži. Pred novou sezónou japonskej ligy podpísal nový kontrakt a rekordy tak môže naďalej prepisovať.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora