Futbal - 09.06.2021 08:11

Žilinský tínedžer môže byť novým ťahúňom "21-tky"

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov momentálne vypĺňa čas pred štartom kvalifikácie na Majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie. Počas júnového asociačného termínu odohrali "sokolíci" dva medzištátne zápasy. V tom prvom síce podľahli rovesníkom z Rakúska 1:2, no chuť si napravili včera v Nitre, keď zdolali Fínsko presvedčivo 4:0.

Ústrednou postavou tohto duelu bol žilinský talent Adrián Kaprálik. Vekom stále tínedžer zajtra oslávi svoje devätnáste narodeniny, no napriek tomu sa môže stať ťahúňom reprezentácie do 21 rokov v najbližšom boji o záverečný turnaj. V súboji s Fínskom dva góly dal a na ďalšie dva prihral, keď úspešne našiel najskôr Rolanda Galčíka a následne aj Mateja Trusu. Stretnutie následne opustil v 57. minúte, keď ho nahradil tímový spoluhráč Tibor Slebodník, keďže si tréner Jaroslav Kentoš chcel vyskúšať čo najviac futbalistov.

V našej najvyššej súťaži debutoval Kaprálik ako osemnásťročný pred necelým rokom. 14. júna 2020 naskočil do súboja Žiliny s Trnavou, v ktorom Šošoni vyhrali 2:1. V ročníku 2019/20 odohral ešte jeden duel, a to proti Dunajskej Strede. Nedávno skončená sezóna 2020/21 však bola pre talentovaného futbalistu o poznanie aktívnejšia. Na svoje konto si pripísal až 31 fortunaligových štartov, pričom dvakrát skóroval a trikrát asistoval. Okrem toho počítal štarty aj v druhej najvyššej súťaži v drese žilinského "béčka".

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora