Futbal - 12.06.2021 17:55

V Plzni si uctili Čišovského. Odhalili pamätnú tabuľu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

O pár dní uplynie rok od úmrtia bývalého slovenského futbalového reprezentanta Mariána Čišovského. Záver svojej profesionálnej kariéry strávil v českom klube FC Viktoria Plzeň, kde si ho uctili pamätnou tabuľou. Rovnaká pocta sa dostala aj ďalšiemu bývalému hráčovi Davidovi Bystroňovi.

Čišovský pôsobil v Plzni od leta 2011, keď sa do Česka presunul z rumunského klubu Politechnika Temešvár. Na Slovensku obliekal dres viacerých klubov. Okrem rodného Humenného hral aj za Inter Bratislava, MŠK Žilina a Artmediu Bratislava. Niekdajší stopér zomrel 28. júna minulého roka, po tom, čo dlhodobo bojoval s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Nevyliečiteľnej chorobe podľahol a zanechal po sebe manželku a tri deti.

Práve manželka Martina a primátor Plzne Martin Baxa odhalili pamätnú tabuľu Mariána Čišovského pred štadiónom Viktorie. Okrem bývalého slovenského reprezentanta odhalili tabuľu aj Davidovi Bystroňovi, ktorý rovnako obliekal červeno-modrý dres a zomrel v máji 2017. Pri futbalistoch sa ocitli aj spomienky na fanúšikov klubu - Jakuba Svěráka a Pavla Jirku.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora