Futbal - 23.06.2021 16:11

Košičania chcú útočiť na postup. Prichádzajú posily z najvyššej súťaže

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/FCKosice.sk/Instagram

Zhruba o mesiac štartuje nová sezóna druhej najvyššej futbalovej súťaže, v rámci ktorej budú mať opäť najvyššie ambície aj Košičania. Piaty tím uplynulého ročníka razantne prekopal káder, pričom sa bude spoliehať aj na posily z Fortuna ligy. Do klubu prišlo hneď niekoľko nových mien vrátane brankárskej dvojice.

Tú utvoria bývalý brankár Trenčína Igor Šemrinec a niekdajší konkurent zo Šamorína Frederik Valach„Upieklo sa to dosť rýchlo, bol som až milo prekvapený z toho, aký záujem o mňa Košice mali a ako sa ku mne správali. Cítil som veľkú férovosť – nebolo nad čím rozmýšľať,“ povedal skúsený 33-ročný gólman. „Ambície klubu sú prvoradé. O nich som sa bavil s trénerom, aj s ľuďmi v klube. Návrat do ligy, nový štadión, Košice sú veľké mesto. Hlavné sú však ambície, hrať o niečo, čo už v Trenčíne až také nebolo. To je najdôležitejšie,“ poznamenal Šemrinec. O post brankárskej jednotky bude bojovať s 22-ročným Valachom, ktorý strávil uplynulý ročník v Šamoríne, kde hosťoval z Petržalky: „Prišiel mi telefonát priamo od trénera Vukušiča. Sledoval ma, prezeral si zostrihy zo zápasov a vravel, že by mal o mňa veľký záujem. Nebolo nad čím váhať,“ prezradil o komunikácii s klubom z východu republiky. „Košice sú ambiciózny klub, ktorý má skvelých hráčov, dobré zázemie, všetko na vysokej úrovni. Zápasy proti nim boli vždy veľmi ťažké a bol problém ich poraziť,“ zaspomínal si. Práve táto dvojica by mala držať FC Košice nad vodou po odchode doterajšej jednotky, ktorou bol Matúš Kira. Bývalý brankár Michaloviec by sa rád vrátil do najvyššej súťaže.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Košice (@fckosice)

Okrem posíl medzi tri žrde pribudli do kádra Košíc aj dvaja hráči do stredu poľa. Zo Senice sa do žlto-modrého dresu prezlečú Dávid Guba a Dávid Gallovič„Bol som v kontakte s trénerom Lapšanským. Stále sme si po zápasoch volali, ako sa nám s tímami darí, Košiciam som fandil na diaľku. Bol som v Senici, no tam sa situácia vyvinula tak, ako sa vyvinula a hoci som mal kontrakt na ešte rok a pol, tak som bol zrazu voľný hráč. Prišla rýchla a priama ponuka z Košíc, som za ňu rád,“ prezradil 29-ročný ofenzívne ladený futbalista. O podobných problémoch na Záhorí hovorí aj Gallovič: „Spolu s Dávidom sme boli v Senici. Mal som ešte rok platnú zmluvu, ale keďže mi tri mesiace nezaplatili výplaty, tak som to začal riešiť. Podal som výzvu na klub, bohužiaľ, nevyplatili ma, tak som ukončil zmluvu a prišiel som do Košíc. Tu v klube sú veľké ambície, je o čo hrať. Funguje to tu na vysokej úrovni. Na druhej strane mám aj blízko domov do Popradu,“ povedal.

Po štvorici slovenských futbalistov sa do Košíc sťahuje aj posila z Kolumbie. José Ricardo Cortés naposledy pôsobil v maďarskom DVTK, kde odohral desať zápasov. „Môj prestup sem nebol vôbec náročný, bolo to vcelku jednoduché. Keď som dostal telefonát a možnosť sem prísť, tak som bol veľmi šťastný, pretože potrebujem hrať zápasy, nakoľko som toho minulý rok veľa neodohral. Teraz však dúfam, že to bude iné. Na prvý pohľad sa mi to tu páči, tím vyzerá dobre,“ povedal krátko po príchode na východ Slovenska. Ako sám tvrdí, do Košíc prišiel tvrdo pracovať a nie spoznávať mesto: „O meste neviem zatiaľ nič. Neprišiel som sa sem však pozerať na mesto, prišiel som sem tvrdo pracovať,“ ozrejmil. Cortés by mal byť posilou najmä smerom dopredu, keďže ide o krídelníka. Košičania tak do kádra získali hneď niekoľko nových hráčov a pokúsia sa vylepšiť umiestnenie z minulej sezóny.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora