Futbal - 09.07.2021 13:33

Košičania sa dočkali. Budú hrať na novom štadióne

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/FCKosice.sk

Druhá najvyššia futbalová súťaž má naplánovaný začiatok na predposledný júlový víkend. Jedným z najväčších ašpirantov na titul a zároveň postup do najvyššej súťaže budú Košičania, ktorí nedávno predstavili aj nové posily. Tentokrát sa, zdá sa, vyriešila aj otázka štadióna, keďže FC by mal pôsobiť v novej Košickej futbalovej aréne.

Klub sa totiž dohodol s mestom na prenájme štadióna na najbližších päť rokov a prvé zápasy by na ňom mal odohrať už počas tejto jesene: „Od svojho nástupu do funkcie hovorím, že Košičania si zaslúžia plnohodnotný futbalový štadión, na ktorom budú môcť vidieť svoj obľúbený klub ako aj zápasy našej reprezentácie. Naše snaženie sa ani po dokončení I. etapy výstavby KFA a podpise zmluvy s FC Košice nekončí. Naďalej rokujeme s vládou a ďalšími štátnymi inštitúciami o poskytnutí finančných zdrojov na dostavbu KFA," povedal košický primátor Jaroslav Polaček. V súčasnosti sa na novopostavené tribúny zmestí 5836 divákov, pričom po dokončení by to malo byť až 12 658 fanúšikov.

Radosť z presunu do nového domovského stánku majú aj v klube: Po nedávnom postupe našich starších a mladších dorastencov do najvyššej súťaže je to ďalšia skvelá správa pre futbal v Košiciach. Sme radi, že naši fanúšikovia a sponzori budú konečne môcť ísť do kultúrneho prostredia podporiť košický klub. My im na oplátku chceme ponúknuť radosť z víťazstiev. Pred nami sú aj ďalšie výzvy a to najmä vybudovanie tréningovej akadémie, kde budú vyrastať naši talentovaní chlapci a dievčatá. Veríme, že už počas nasledujúcej sezóny uvidia diváci okrem futbalu aj to ako sa stavajú chýbajúce tribúny a v takmer 13-tisícovej aréne zažijeme slávne víťazstvá a nádherné emócie,“ prezradil člen predstavenstva Tomáš Juhás.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora