Futbal - 13.07.2021 18:22

Do Podbrezovej prichádza posila z MLS

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/zpfutbal.sk/Instagram

Jeden z najambicióznejších klubov druhej najvyššej súťaže hlási posilu zo zahraničia. FK Železiarne Podbrezová sa dohodli na ročnom hosťovaní Mateja Oravca, ktorý je kmeňovým hráčom Philadelphie Union v zámorskej MLS. Pre 23-ročného futbalistu to bude návrat do známeho pôsobiska, keďže na strednom Slovensku pôsobil v roku 2019.

Vtedy prestúpil do Podbrezovej z trnavského Spartaka, v drese ktorého si zahral aj skupinovú fázu Európskej ligy UEFA a strelil rozhodujúci gól proti Anderlechtu Brusel. Jeho posledným zamestnávateľom na Slovensku bola Dunajská Streda, kam zamieril práve z Horehronia. V januári 2020 však prijal ponuku z Ameriky a presťahoval sa do Philadelphie. Kmeňovým hráčom tamojšieho klubu Union naďalej zostáva, no počas ročníka 2021/22 bude pomáhať Podbrezovej v boji o postup do najvyššej súťaže: „Veľmi sa tešíme z toho, že Matej Oravec sa vracia do Podbrezovej. Určite má veľký hlad po futbale. Sme radi, že z ponúk a možností, ktoré mal, si vybral práve Podbrezovú. Spoliehame sa na to, že sa okamžite zapracuje do tímu, bude veľkým prínosom a pomôže nám. Môže hrať ako stopér a aj ako „šestka“. Maťa považujeme za nášho. Podbrezovú pozná. Prajem mu, aby bol zdravý a aby jeho hosťovanie splnilo obojstranný účel a všetci boli spokojní,“ povedal generálny manažér klubu Miroslav Poliaček.

Z návratu na Slovensko sa teší aj 23-ročný defenzívny univerzál: „Mal som viacero ponúk, ale takisto mám ešte rok a pol platný kontrakt s Philadelphiou a Podbrezová ako jediná prišla s možnosťou ročného hosťovania. Som rád za takýto kontrakt. Chcem sa rozohrať, pretože v MLS som dlhšiu dobu nehral. Prichádzam do známeho prostredia, poznám väčšinu kabíny. Je to tu príjemné, do Podbrezovej sa vždy rád vraciam. Myslím si, že keby sa vtedy nezostúpilo, tak by som tu možno bol doteraz. Spomienky na tento klub sú výborné. Teším sa na novú sezónu,“ prezradil Oravec. Železiarom môže pomôcť už v prvom kole, ktoré je na programe v sobotu 24. júla. Podbrezová v ňom nastúpi na pôde nováčika z Humenného.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fk Železiarne Podbrezova (@fk_zp)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora