Futbal - 23.02.2022 17:20

Cristiano Ronaldo sa vracia do Madridu, Benfica bude hostiť rozbehnutý Ajax

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: EuroFotbal.cz, JOJ Šport

Liga majstrov- ATLÉTICO Madrid vs. MANCHESTER United
Osemfinálové zápasy Ligy majstrov sú už od februára v plnom prúde, pred odvetami sa však musia odohrať ešte dva zápasy. Tým prvým je konfrontácia španielskeho a anglického futbalu, kde Atlético Madrid privíta "Červených diablov" z Manchestru v zostave s hviezdnym Cristianom Ronaldom. 

Antoine Griezmann pred zápasom s United
Zdroj: Atlético Madrid/ instagram


​Domácemu celku z Madridu patrí vo svojej lige 5.miesto. Ako obhajca triumfu v španielskej La lige zatiaľ stráca na vedúci Real Madrid priepastných 15 bodov. Zverenci trénera Diega Simeoneho si svoju ligovú sezónu určite predstavovali lepšie, z 25 odohraných zápasov majú na svojom konte až 7 prehier a k tomu 6 nerozhodných výsledkov. Všetko sa však ešte dá zvrátiť v Lige majstrov, do ktorej "Los Colchoneros", ako je madridský klub prezývaný, vstupujú víkendovým víťazstvom nad Osasunou. Najlepším strelcom Atlética v najprestížnejšej futbalovej súťaži sveta je so 4 gólmi Francúz, Antoine Griezmann. 

Hráči United pri oslave gólu
Zdroj: Manchester United/ instagram

​​
Po tom, čo kormidlo Manchestru prebral po Solskjaerovi nemecký tréner, Ralf Rangnick, prehral United iba dvakrát, z toho raz po penaltách v domácom pohári FA Cup. V tabuľke Premier League patrí "The Red Devils" 4.miesto, no so 17-bodovou stratou na mestského rivala, vedúce Manchester City. Podobne ako Atlético, tak aj United vstupuje do osemfinále Ligy majstrov výhrou, keď si cez víkend poradil s Leeds v gólovej prestrelke 2:4. Manchester United sa navyše môže spoľahnúť na služby hviezdneho Cristiana Ronalda, ktorý je aj so 6 gólmi najlepším strelcom tímu tejto sezóne Ligy majstrov. 

CR7
Zdroj: Manchester United/ instagram

Štatistiky Cristiana Ronalda proti Atléticu Madrid: 
-počet zápasov: 35 
-počet gólov: 25 
-počet asistencií: 9
-hat-trick: 4x
-priemerný čas na gól: 83 minút
(zdroj: uefa.com)

Oba tímy sa spolu stretli naposledy pred vyše 30 rokmi, preto určiť toho, kto postúpi, nie je až také jednoduché. Zápas bude pískať rumunský rozhodca Ovidiu Hategan s výkopom o 21:00 na štadióne Wanda Metropolitano v Madride. Odveta je na programe 15.03. 2022. 

BENFICA Lisabon vs. AJAX Amsterdam 
Druhým dnešným zápasom futbalovej Ligy majstrov je konfrontácia portugalského futbalu s holandským. Benfice pomaličky uchádza ligový triumf, aktuálne figuruje na 3.mieste s 12-bodovou stratou na vedúce Porto. To naopak, Ajax v lige dominuje, patrí mu prvá priečka a inkasoval len päť gólov. Aktuálne ťahá 10-zápasovú šnúru výhier. Oba tímy sa na sociálnych sieťach netaja spoločným videom, ktoré poukazuje na to, čím sú výnimočné ich kluby a aké hviezdy vychovali pre svetový futbal. Eusébio, Johan Cruijff, Zlatan Ibrahimovič, Ángel Di María, Clarence Seedorf a ďalší. 

Benfica vs. Ajax
Zdroj: Benfica Lisabon/ instagram


Zápas, ktorý má výkop o 21:00 na štadióne Estádio da Luz v Lisabone, bude pískať Slovinec, Slavko Vinčič. Odveta je na programe 15.03. 2022