Futsal - 19.01.2017 16:00

Cena FIFA za legendárnu kariéru pre Falcaa. Kráľ futsalu a jeho naj akcie!

Branislav Tesák Autor: Branislav Tesák | Zdroj: noviny.sk/FIFA.TV

Fakt, že cenu FIFA "The Best" za najlepšieho futbalistu sveta v roku 2016 získal nedávno Portugalčan Ronaldo, je všeobecne známy a vyvolal aj dosť polemík. Či to mal byť práve on, či nie radšej Argentínčan Lionel Messi, prípadne Francúz Antoine Griezmann alebo niekto úplne iný... Ale o jednej cene udelenej na slávnosti v Zürichu nepochyboval nikto. Respektíve o správnosti jej udelenia.

Cenu FIFA za legendárnu kariéru si totiž z rúk bývalého vynikajúceho ukrajinského kanoniera Andrija Ševčenka prevzal práve brazílsky futsalista Falcao. Dlhoročný kapitán "kanárikov" označil tento fakt "za perfektné ukončenie svojej kariéry". No a my vám teraz ako dôkaz jeho nespornej geniality ponúkame zostrih jeho najlepších akcií vo farbách Brazílie. Pozor na sánku! Môže viackrát s úžasom sklapnúť...

Branislav Tesák

Branislav Tesák

Narodil som sa 27.6.1974 v Bratislave. Žijem v Petržalke - Ovsišti. Som ženatý, mám dve deti, syna (2005) a dcéru (2008). Po vychodení ZŠ som študoval na Gymnáziu Makarenkova (dnes Einsteinova) v Bratislave. Som absolventom katedry žurnalistiky na FiF UK. Už od vysokoškolských čias som pracoval v denníku Šport na futbalovom oddelení. Tam som zotrval do konca augusta 2003 a od 1. septembra 2003 pracujem v športovej redakcii TV JOJ. Medzi moje najväčšie záľuby patrí samozrejme šport, najmä futbal a futsal, ktorý ešte stále aktívne hrávam v Lige 40. Rád si prečítam alebo pozriem dobrú kriminálku.

Viac článkov od autora