Futsal - 17.09.2018 16:14

Šialený útok na futsalového rozhodcu. Môže mať trvalé následky

Zdroj: huste.tv/youtube

Z hracej plochy priamo na políciu bol prevezený futsalista Alcione Marcelino, ktorý nastupuje za brazílsky tím Atlético Brasileense Acreano. Priamo počas zápasu ho jeden z verdiktov hlavného rozhodcu rozčúlil natoľko, že mu uštedril úder hlavou a na zemi ho kopol do tváre. Obvinený je z ťažkého ublíženia na zdraví, pričom rozhodca Marcos Nogueira bol prevezený do nemocnice s ťažkými život ohrozujúcimi zraneniami.

Vyhrotený zápas brazílskej ligy medzi Fluminense a Brasileense Acreano sa pritom schyľoval ku koncu a do záverečného hvizdu ostávalo len niekoľko minút. Rozhodca však po ňom ešte trávil dlhé hodiny v nemocnici, počas ktorých bol podrobený viacerým vyšetreniam. Aj ich výsledky ešte môžu Marcelinovi priťažiť.

Hráči Brasileense protestovali po šiestom inkasovanom góle, keďže sa domnievali, že mu predchádzal útočný faul. Arbiter si za svojim rozhodnutím stál, odmietol diskutovať a vzápätí bol napadnutý 34-ročným šialencom v drese hostí. Podľa rozhodcovho právnika už prvé vyšetrenia preukázali prasklinu lebky a existuje možnosť, že zranenia budú s trvalými následkami.