Hokej - 05.06.2017 10:00

Vášne sa stupňujú. Crosby sa nenechal vyprovokovať od Subbana

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby sa počas finálovej série Stanleyho pohára nenechá vtiahnuť do nehokejovej potýčky s P.K. Subbanom o zapáchajúcom dychu obrancu Nashvillu. Subban po sobotňajšom treťom stretnutí, v ktorom Predators zvíťazili 5:1 a znížili na 1:2 na zápasy, vytiahol príbeh o tom, ako mu Crosby vyčítal, že mu smrdí z úst. "P.K. je rád centrom pozornosti a miluje všetky tie veci okolo. Nič s tým nenarobím," reagoval Crosby pred pondelňajším pokračovaním série. "Povedal mi, že mi smrdí z úst. Pred zápasom som použil ústnu vodu, takže naozaj neviem, o čom hovoril," tvrdil rodák z Toronta Subban.

Crosby má iné starosti. Jemu a Jevgenijovi Malkinovi, dvom najväčším ofenzívnym zbraniam tučniakov, nedovolili "predátori" v sobotu ani raz vystreliť na bránku. Stalo sa im to prvý raz, odkedy hrajú spolu v jednom tíme. Crosby navyše vo finálovej sérii zatiaľ gólovo mlčí.

"Šance sme mali, len zostali nevyužité. Nejaké strely nám dokázali zblokovať. Treba nájsť cestu do bránky, už je načase," dušuje sa Crosby.

Tréner Penguins Mike Sullivan za tým vidí zvýšenú opateru od hráčov súpera. Napriek tomu verí, že Crosby s Malkinom vďaka svojmu inštinktu nájdu spôsob, ako skórovať.

"Ich čísla hovoria za všetko. Náš tím sa na nich mohol celý rok spoľahnúť, bodovo nás ťahajú aj v tohtoročnom play-off. Nepohybujem o tom, že v tom budú pokračovať," povedal Sullivan.