Hokej - 06.07.2017 09:17

Tatar na arbitráž? Stále sa nedohodol s Detroitom na zmluve

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar v stredu plánoval požiadať vedenie zámorskej NHL o arbitrážne konanie v súvislosti s predĺžením kontraktu s klubom Detroit Red Wings. Arbitráž sa uskutoční v Toronte medzi 20. júlom a 4. augustom, je však možné a aj pravdepodobné, že sa slovenský krídelník a vedenie „červených krídel“ dohodnú na pokračovaní spolupráce ešte pred týmto termínom. Tomáš Tatar má pred sebou posledné leto, počas ktorého ešte nie je voľný hráč bez obmedzenia. Ak by sa obe strany nedohodli, Tatar dostane cez arbitráž zmluvu iba na rok, no Red Wings pravdepodobne poškuľujú po viacročnom kontrakte, aby im v júli 2018 dubnický rodák neubzikol ku konkurencii.

V súvislosti s novým kontraktom Tomáša Tatara sa očakáva ročný príjem hráča okolo piatich miliónov, klub zatiaľ toľko zaplatiť nechce. Doteraz slovenský hokejista ukrajoval z ročného rozpočtu klubu 2,75 milióna. V uplynulej sezóne bol Tatar s 25 gólmi najlepší strelec Red Wings, nazbieral aj 21 asistencií.

Za ostatné tri sezóny odohral za Detroit 245 zápasov a mal v nich bilanciu 75 gólov a 72 asistencií. Pre porovnanie, Gustav Nyquist za rovnaké obdobie v 240 dueloch strelil 56 gólov, pridal 89 asistencií a zarábal 4,75 milióna USD ročne.

Tomáš Tatar v polovici apríla podstúpil operáciu problémového ramena, podľa lekárov by sa mal zotavovať štyri až šesť mesiacov, takže štart ďalšej sezóny je v jeho prípade otázny.