Hokej - 19.10.2017 08:30

Tatar sa dočkal a strelil 100. gól v NHL, skóroval aj Pánik

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Toronta Maple Leafs zvíťazili nad hráčmi Detroit Red Wings 6:3 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL. Druhý gól "červených krídel" zaznamenal slovenský útočník Tomáš Tatar, pre ktorého to bol jeho prvý zásah v sezóne a celkovo jubilejný 100. v kariére v zámorskej profilige. Padol v 28. min; Dylan Larkin prenikol do útočného pásma a našiel Tatara, ktorého prvý pokus dokázal gólman Toronta vyraziť, ale na dorážku slovenského krídelníka už nestačil.

"Javorové listy" skórovali štyrikrát z prvých piatich streleckých pokusov a po prvej tretine viedli 4:1. Presadili sa Nazem Kadri, Zach Hyman, Auston Matthews a Connor Brown. Ďalšie góly Toronta pridali Morgan Rielly s Williamom Nylanderom a brankár Curtis McElhinney si vo svojom prvom štarte v sezóne pripísal 30 úspešných zákrokov. Strelcami Red Wings boli okrem Tatara Švédi Henrik Zetterberg a Jonathan Ericsson. Gólman Jimmy Howard inkasoval trikrát z prvých štyroch striel, jeho náhradník Petr Mrázek dostal gól z prvej strely na bránku. "Červené krídla" prehrali v druhom zápase v rade.

St. Louis Blues zdolalo Chicago Blackhawks 5:2. Slovenský útočník "čiernych jastrabov" Richard Pánik zaznamenal úvodný gól svojho tímu v zápase, svoj celkovo štvrtý v sezóne. Na strane Blues sa hetrikom blysol Jaden Schwartz. Domáci išli do vedenia v 5. min zásluhou Schwartza a v 26. min skóroval po prihrávke od brankára Jaka Allena druhýkrát. O necelé dve minúty sa presadil Vladimir Tarasenko a na 4:0 zvýšil Kyle Brodziak. "Čierni jastrabi" zdramatizovali vývoj duelu dvomi zásahmi v štvorminútovej presilovej hre, najprv v 55. min skóroval Pánik a 80 sekúnd ho napodobnil Ryan Hartman. Konečný výsledok pečatil gólom do prázdnej brány Schwartz, ktorý skompletizoval hetrik. Bol to jeho tretí trojgólový zápas v NHL, prvý od roku 2015.

Hráči Los Angeles stále bez Mariána Gáboríka v zostave zdolali súperov z Montrealu 5:1 vďaka štyrom gólom v tretej tretine. Prvý hetrik v NHL dosiahol 21-ročný švédsky útočník Adrian Kempe, ďalšie dva góly Kings pridal Michael Cammalleri. Dôležitým faktorom bolo aj 36 zásahov Jonathana Quicka. Hokejisti z Kalifornie majú už päť víťazstiev a sú jediným tímom, ktorý v novej sezóne NHL neprehral v riadnom hracom čase. V Západnej konferencii im s 11 bodmi patrí líderská pozícia. Montreal prehral šiestykrát v rade a s jedným víťazstvom sa krčí na poslednej priečke vo Východnej konferencii.

NHL - sumáre:

Toronto - Detroit 6:3 (4:1, 1:2, 1:0)
Góly: 6. Kadri (Hainsey), 7. Hyman (Rielly, W. Nylander), 16. Matthews (Hyman), 17. Connor Brown (J. Van Riemsdyk, Borgman), 33. Rielly (Bozak, Kadri), 57. W. Nylander (Matthews, Gardiner) - 13. Zetterberg (Nick Jensen), 28. TATAR (D. Larkin, Nick Jensen), 29. J. Ericsson (Nick Jensen, D. Larkin)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:21 min, 1+0, 4 strely, 1 "hit"

St. Louis - Chicago 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Góly: 5. Schwartz (Tarasenko, Bortuzzo), 26. Schwartz (Allen), 28. Tarasenko, 48. Brodziak (Upshall, Parayko), 60. Schwartz (Parayko) - 55. PÁNIK (Keith, P. Kane), 57. Hartman (DeBrincat, Seabrook)
Richard Pánik (Chicago) 14:12 min, 1+0, 3 "hity"

Los Angeles - Montreal 5:1 (1:1, 0:0, 4:0)
Góly: 18. Cammalleri (Muzzin, Fantenberg), 48. Kempe (Lewis, Cammalleri), 51. Cammalleri (Kempe, Toffoli), 57. Kempe (Pearson, Lewis), 59. Kempe (Cammalleri) - 11. Byron (Danault, Shaw)