Hokej - 12.04.2018 09:00

Vegas s Tatarom zvládol prvý zápas play-off, Pittsburgh zničil Philadelphiu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili jednoznačne 7:0 nad hráčmi Philadelphie Flyers v úvodnom zápase 1. kola play-off Západnej konferencie NHL. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby prispel k triumfu svojho tímu čistým hetrikom. "Využili a premenili sme naše šance. Myslím si, že stále existujú oblasti, v ktorých by sme sa mali zlepšiť. Nezáleží na skóre, musíte sa zlepšovať každým ďalším zápasom," uviedol Crosby pre nhl.com. Okrem kanadského centra sa presadili aj Bryan Rust, Carl Hagelin, Jevgenij Malkin a Jake Guentzel. Brankár Penguins Matt Murray potreboval na čisté konto 24 úspešných zákrokov. "Beriem to iba ako víťazstvo. Sme v play-off, na skóre nezáleží. Je jedno, či zvíťazíte 7:0 alebo 1:0 po predĺžení," vyjadril sa Murray.

Winnipeg zdolal Minnesotu 3:2 a pripísal si prvé víťazstvo vo vyraďovacej časti v histórii organizácie. Víťazný zásah strelil v 53. min obranca Joe Morrow. "Hrať v play-off, snažiť sa o Stanley Cup a mať šancu streliť taký gól, to sú dôvody, prečo hráte hokej už ako dieťa," poznamenal Morrow. Okrem neho sa presadili aj Mark Scheifele a Patrik Laine, brankár "tryskáčov" Connor Hellebuyck zneškodnil 18 striel Wild. Pre všetkých troch strelcov kanadského tímu to boli prvé góly v play-off NHL, Hellebuyck si pripísal prvý triumf vo vyraďovacej časti zámorskej profiligy v kariére. Góly "divochov" strelili Matt Cullen a Zach Parise, gólman Devan Dubnyk zastavil 36 pokusov Jets.

Vegas Golden Knights uspeli vo svojom prvom zápase play-off NHL v histórii a zdolali Los Angeles Kings 1:0. Jediný gól duelu strelil už vo 4. min obranca Shea Theodore. Slovenský útočník "zlatých rytierov" Tomáš Tatar odohral 11:10 min bez bodového zisku, napočítali mu 1 strelu a 3 bodyčeky.

Sumáre NHL - 1. kolo play-off VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh - Philadelphia 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) - stav série 1:0
Góly: 3. Rust (Letang, Guentzel), 11. Hagelin (Hörnqvist, Sheahan), 15. Malkin (Hagelin), 28. Guentzel (Brassard, Sheary), 30. Crosby (Dumoulin, Guentzel), 48. Crosby (Justin Schultz, Guentzel), 51. Crosby (Dumoulin)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Winnipeg - Minnesota 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) - stav série 1:0
Góly: 38. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 45. Laine (Stastny), 53. Morrow (Ehlers) - 42. Cullen (Greenway, Prosser), 44. Parise (Mikael Granlund, Koivu)

Vegas - Los Angeles 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) - stav série 1:0
Gól: 4. Theodore (Nosek)
Tomáš Tatar (Vegas) odohral 11:10 min, 0+0, 1 strela, 3 hity