Hokej - 16.05.2018 07:30

Tampa Bay uspela vo Washingtone a znížila stav série

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Tampy Bay uspeli nad domácim Washingtonom 4:2 v utorňajšom treťom stretnutí finále play-off Východnej konferencie NHL. Stav série znížili na 1:2. Tromi bodmi za gól a dve asistencie sa v drese víťazného tímu prezentoval švédsky obranca Victor Hedman. Po dva body (1+1) si pripísali aj Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Brayden Point. Tampa strelila dva góly v početnej výhode.

"Všetci sme verili, že môžeme zvíťaziť. Vedeli sme, že v prvých dvoch zápasoch sme nehrali veľmi dobre a, naopak, Washington hral u nás výborne. Urobili sme nejaké zmeny a pomohlo to," povedal podľa nhl.com kapitán Lightning Stamkos, ktorý bodoval už v šiestom stretnutí po sebe. "Nie je dôležité, kto skóruje, keď víťazíme. Ale je fajn, že sa mi darí v tejto dôležitej časti sezóny," dodal.

Brankár "bleskov" Andrej Vasilevskij zastavil 36 z 38 streleckých pokusov domácich. "Bol to náš najlepší hráč. Je tam vždy pre nás a dnes sme aj my odviedli dobrú prácu preňho. Dôverujeme mu, a tak by to malo byť," uviedol ďalší švédsky obranca Tampy Anton Straalman.

Washington po dvoch triumfoch na ľade súpera v rámci konferenčného finále neuspel v prvom domácom súboji. "Nehrali sme tak, ako zvyčajne. Vôbec sme nerobili to, čo nás zdobilo v ostatných zápasoch. Boli sme trošku mimo a to sa nesmie stať, keď chceme uspieť. V ďalšom stretnutí musíme byť lepší," hneval sa tréner Capitals Barry Trotz.

Séria pokračuje vo Washingtone, štvrtý súboj je na programe vo štvrtok.

Play-off NHL 2017/2018 - 3. kolo (finále konferencie):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington - Tampa Bay 2:4 (0:1, 1:3, 1:0) - stav série: 2:1
Góly: 31. Connolly (Stephenson, Niskanen), 57. Kuznecov (Oshie, Eller) - 14. Stamkos (Hedman, B. Point), 22. Kučerov (Hedman, Stamkos), 24. Hedman (Kučerov, Palát), 37. B. Point (T. Johnson, Coburn)