Hokej - 24.05.2018 06:43

Skončilo sa dvadsaťročné čakanie. Washington s Ovečkinom je vo finále

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Washingtonu Capitals budú súperom nováčika Vegas Golden Knights vo finále bojov o Stanleyho pohár v zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom zápase finále play-off Východnej konferencie Washington zvíťazil na ľade Tampy Bay hladko 4:0. Hokejisti z hlavného mesta USA sériu ovládli 4:3 na zápasy a po 20 rokoch si zahrajú vo finále najprestížnejšej klubovej hokejovej súťaže na svete. Finálová séria sa začne v pondelok 28. mája v Las Vegas.

Rozhodujúci siedmy duel na ľade Amalie Areny priniesol prvé dva góly v play-off švédskeho útočníka Andreho Burakovského, ale aj dvanásty presný zásah kapitána hostí Alexandra Ovečkina a záverečné spečatenie do prázdnej bránky v podaní ďalšieho Švéda v drese Capitals Nicklasa Bäckströma. Dôležitým faktorom úspechu bolo aj 29 zákrokov Bradena Holtbyho, ktorý vychytal druhý shutout v sérii.

Washington vyhral iba štvrtýkrát z 11 zápasov číslo 7 v play-off NHL od roku 2008, čiže odvtedy, čo sa vo vyraďovacej časti objavil Alexander Ovečkin. Ambiciózny ruský útočník sa v trinástej sezóne v NHL konečne dočkal postupu do finále play-off, predtým sa nikdy nedostal za 2. kolo vyraďovacej časti. Hráči Tampy sa rozlúčili po siedmom súboji vo finále konferencie druhýkrát za ostatné tri roky. V sezóne 2015/2016 takto v siedmich zápasoch nestačili na hokejistov Pittsburghu,

Play-off NHL 2017/2018 - 3. kolo (finále konferencie):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Tampa Bay - Washington 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) - konečný výsledok série: 3:4
Góly: 2. Ovečkin (Kuznecov, T. Wilson), 29. Burakovsky, 37. Burakovsky (Carlson), 57. Bäckström