Hokej - 31.10.2018 07:51

Halák čaroval v bránke Bostonu, Pánik sa opäť strelecky presadil

Zdroj: sita, youtube

Slovenský hokejista Richard Pánik skóroval v drese Arizony v druhom zápase zámorskej NHL po sebe. Po sobotňajšom góle do siete Tampy Bay sa presadil i v utorok a prispel k triumfu Coyotes nad Ottawou s Christiánom Jarošom v zostave 5:1. Dvadsaťsedemročný krídelník sa vrátil do prvej formácie Arizony, odohral 16:23 min a pripísal si aj dva plusové body. Pánik zvýšil na priebežných 4:1 v 29 min stretnutia, keď si vybojoval puk v útočnom pásme a strelou švihom nedal šancu brankárovi hostí Craigovi Andersonovi. Ten ešte v prvej tretine nahradil Mika Condona.

Jaroš absolvoval na ľade za zdolaný tím 6:40 min, prezentoval sa jedným "hitom". Jediný gól Senators strelil 19-ročný útočník Alex Formenton, bol to jeho prvý zásah v severoamerickej profilige.

Brankár Jaroslav Halák si výborným výkonom znovu vypýtal viac priestoru v bránke Bostonu. Na tesnom víťazstve 3:2 nad Carolinou sa podieľal 42 úspešnými zákrokmi. Rodák z Bratislavy odchytal v tejto sezóne zatiaľ sedem zápasov, z toho štyri sa skončili víťazstvom Bruins. Jeho 94,70 % úspešnosť zákrokov ho radí na piate miesto v celej súťaži. "Odkedy prišiel, veľmi nám pomohol. Znovu mal dôležité a výnimočné zákroky. Keď to vidíte, dodáva vám to silu a energiu. Vždy keď chytá, chceme sa mu odvďačiť predvedenou hrou za zákroky, ktoré nás držia v zápase," povedal podľa nhl.com útočník Bostonu Patrice Bergeron, ktorý sa prezentoval asistenciami pri všetkých troch góloch Bruins. V zostave víťazného tímu nechýbal kapitán Zdeno Chára, odohral takmer 28 minút a zablokoval tri strely hráčov súpera. Dva góly "medveďov" strelil Brad Marchand.

Sebastian Aho asistoval pri góle Caroliny a stal sa iba tretím hráčom v histórii NHL, ktorý si pripísal minimálne jednu účinnú prihrávku v úvodných 12 zápasoch sezóny. Pred ním sa to podarilo iba Waynovi Gretzkému a Kenovi Linsemanovi. Dvadsaťjedenročný Fín má na konte dosiaľ 17 bodov za 4 góly a 13 asistencií.

Asistencia Tomáša Tatara nezabránila prehre Montrealu na domácom ľade s Dallasom 1:4. Slovenský útočník bol na ľade viac ako 16 minút a prihral Brendanovi Gallagherovi na jediný gól Canadiens. Hrdinom stretnutia bol 24-ročný útočník Stars Devin Shore s gólom a dvomi asistenciami. "Je to skvelé. Predtým sme vonku nezvíťazili. Teraz vieme, že to ide a verím, že na triumf nadviažeme aj v ďalších zápasoch. Čaká nás dlhá séria stretnutí u súperov a rozhodne chceme získať ďalšie body," uviedol brankár Ben Bishop, ktorý zastavil 34 striel hokejistov Montrealu. Dallas absolvuje na aktuálnom ´tripe´ ešte štyri duely.

Carolina - Boston 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 18. Ferland (Aho, Zykov), 39. D. Hamilton (J. Staal) - 33. Pastrňák (Krug, Bergeron), 40. Marchand (Bergeron), 46. Marchand (Bergeron)
Jaroslav Halák absolvoval celé stretnutie a chytil 42 zo 44 striel súpera, Zdeno Chára (obaja Boston) 27:52 min, zablokoval 3 strely súpera

Montreal - Dallas 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Góly: 43. Gallagher (TATAR) - 22. Lindell (D. Shore), 28. Heiskanen (D. Shore, Lindell), 50. D. Shore (Faksa), 58. Radulov (Jamie Benn)
Tomáš Tatar (Montreal) 16:06 min, 0+1, 3 strely na bránku, 1 "hit", zablokoval 1 strelu súpera

Arizona - Ottawa 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Góly: 5. Galchenyuk, 7. Richardson (Grabner, Cousins), 16. Stepan (Goligoski), 29. PÁNIK, 51. Ekman-Larsson (Keller, Galchenyuk) - 29. Formenton (Ch. Wideman, Tierney)
Richard Pánik (Arizona) 16:23 min, 1+0, +2, 2 trestné minúty, 1 strela na bránku, 2 "hity" - Christián Jaroš (Ottawa) 6:40 min, 1 "hit"