Hokej - 03.11.2018 09:00

Daňo zmizol zo zostavy Colorada, v Helsinkách triumf panterov z Floridy

Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Floridy zvíťazili vo fínskych Helsinkách nad Winnipegom 4:2 v piatkovom stretnutí NHL. Rovnaký výsledok, ale v prospech Winnipegu sa zrodil v rámci Global Series o deň skôr. Aj v piatok začal lepšie tím Jets, ktorý viedol 1:0 i 2:1. V druhej tretine Florida využila dve presilové hry gólmi Mika Hoffmana a Keitha Yandla. V 53. min stanovil konečný výsledok Frank Vatrano. Florida vôbec prvý raz v priebehu aktuálnej sezóny vyhrala v riadnom hracom čase. Pomohol jej k tomu i skúsený 39-ročný brankár Roberto Luongo, ktorý sa vrátil do zápasového kolotoča po zranení kolena. Vo svojom druhom vystúpení v ročníku sa prezentoval 32 úspešnými zákrokmi. "Mám veľkú radosť z toho, že som späť v zostave. Predpokladal som, že sa vrátim až budúci týždeň, ale na tréningoch som sa cítil dobre," prezradil Luongo. Dvojzápasový "výjazd" do Helsínk si pochvaľoval mladík Patrik Laine z tímu Jets, ktorý vo štvrtok dosiahol hetrik a v piatok pridal jeden presný zásah. "Bol to neuveriteľný trip. Až do konca života si z neho zapamätám každučkú sekundu," povedal Laine.

Arizona v zostave so slovenským útočníkom Richardom Pánikom, ktorý sa prezentoval jedným streleckým pokusom, si doma poradila s Carolinou 4:3 po predĺžení. Coyotes pritom viedli po I. tretine už 3:0, ale hostia v ďalších dvoch častiach dokázali vyrovnať. Rozhodnutie priniesol presný zásah rakúskeho útočníka Michaela Grabnera v 62. minúte. Arizona si pripísala piaty triumf za sebou a v tabuľke Západnej konferencie je jedenásta. "Kojoti" v minulosti dosiahli šnúru piatich triumfom naposledy v novembri 2013. Veľký podiel na úspechu domáceho tímu nesie fínsky brankár Antti Raanta, ktorý predviedol 48 úspešných zákrokov.

Gólovú prestrelku videli diváci vo Vancouveri, kde domáci Canucks zdolali Colorado 7:6 po predĺžení. Za hostí nenastúpil slovenský útočník Marko Daňo. Kanadský tím je po treťom triumfe za sebou na druhom mieste tabuľky Západnej konferencie, hráčom Avalanche patrí 5. pozícia. Po góle Nathana MacKinnona v 59. min na 6:5 sa zdalo, že Colorado si od súpera odnesie cenný triumf, ale mladý švédsky útočník Elias Pettersson, ktorý v piatok nazbieral päť kanadských bodov (2+3) vyrovnal 36 sekúnd pred treťou sirénou a rozhodnutie priniesol presilovkový zásah Derricka Pouliota 22 sekúnd pred koncom predĺženia.

Sumáre NHL:

Winnipeg - Florida 2:4 (2:1, 0:2, 0:1) - hralo sa v Helsinkách (Fín.)
Góly: 9. Ehlers (Wheeler), 18. Laine (Ehlers, Byfuglien) - 15. Dadonov (Yandle, V. Trocheck), 25. Hoffman (Matheson, Bjugstad), 40. Yandle (Huberdeau, Dadonov), 53. Vatrano (Huberdeau)

Vancouver - Colorado 7:6 po predĺžení (1:0, 3:4, 2:2 - 1:0)
Góly: 1. Boeser (Pettersson), 26. Boeser (Pettersson, Goldobin), 29. L. Eriksson (Gudbranson, B. Gaunce), 38. Pettersson (Roussel, Stecher), 51. Markus Granlund (Goldobin, B. Hutton), 60. Pettersson (Horvat, Boeser), 65. D. Pouliot (Pettersson, Boeser) - 22. Dries (Kerfoot, C. Wilson), 27. Cole (MacKinnon, Rantanen), 31. MacKinnon (Rantanen, Barrie), 33. Kerfoot (Girard, C. Wilson), 42. Zadorov (G. Bourque), 59. MacKinnon (Landeskog, Rantanen)

Arizona - Carolina 4:3 po predĺžení (3:0, 0:1, 0:2 - 1:0)
Góly: 14. Richardson (Goligoski), 16. Perlini (Goligoski, Ekman-Larsson), 17. Cousins (D. Strome, Goligoski), 62. Grabner (Keller) - 31. Martinook (Faulk, Wallmark), 54. Svečnikov (Slavin, T. van Riemsdyk), 55. J. Staal (B. McGinn, Justin Williams)
Richard Pánik (Arizona) odohral 12:12 min, 0+0, 1 strela na bránku