Hokej - 05.11.2018 08:00

Ottawa s Jarošom znovu prehrala, Fowler napodobnil Višňovského

Zdroj: sita, youtube

Slovenský obranca Christián Jaroš odohral takmer 14 min pri domácej prehre hráčov Ottawy s hokejistami Tampy Bay 3:4 po predĺžení v nedeľňajšom stretnutí zámorskej súťaže NHL. Dvadsaťdvaročný Košičan si do štatistík pripísal jeden mínusový bod. Okrem toho sa prezentoval 2 "hitmi" a zablokoval jedu strelu súpera. Ottawa po sobotňajšej prehre 2:9 na ľade Buffala začala dobre - v prvej tretine domáci využili dve presilovky a viedli 2:0 zásahmi Bobbyho Ryana a Maxima Lajoia. V ďalšom priebehu zápasu sa však Tampa Bay zlepšila a 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal v početnej výhode Brayden Point. O dvoch bodoch pre hostí rozhodol v štrnástej sekunde predĺženia Yanni Gourde.

Senators prehrali v šiestich z ostatných siedmich zápasov. "Je to smutné, pretože niektoré veci nám naozaj vyšli. Veľmi nás podržal brankár Craig Anderson," zhodnotil podľa nhl.com útočník Ottawy Matt Duchene. Skúsený kanadský brankár chytil 41 striel súpera. "Ottawa si utvorila vedenie, ale veril som, že sa na nich ešte dotiahneme. Chlapci bojovali až do konca, pokračovali v práci a boli za to odmenení ziskom dvoch bodov. Tím si víťazstvo zaslúžil," povedal tréner Lightning Jon Cooper.

O triumfe Anaheimu nad Columbusom 3:2 po predĺžení rozhodol hetrikom Cam Fowler. Trojgólový zápis spečatil v 36 sekunde predĺženia. Stal sa iba siedmym obrancom v histórii NHL, ktorý strelil hetrik vrátane gólu v predĺžení. V histórii organizácie Ducks sa to pred ním podarilo iba slovenskému bekovi Ľubomírovi Višňovskému v marci 2011 a Švédovi Hampusovi Lindholmovi v decembri 2017. "Je to výsledkom toho, že som bol vždy v správny čas na správnom mieste. Dôležité je, že som pomohol tímu triumfovať a ukončiť negatívnu sériu," uviedol Fowler. Anaheim zvíťazil po siedmich prehrách.

Sumáre NHL:

New York Rangers - Buffalo 3:1 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 21. Pionk (Namestnikov, Zibanejad), 21. Vesey (B. Howden, Fast), 59. Vesey (Skjei) - 47. Sheary (Mittelstadt)

Ottawa - Tampa Bay 3:4 po predĺžení (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Góly: 5. B. Ryan (Mark Stone, Chabot), 15. Lajoie (Dzingel, Bödker), 56. Ceci (Tierney, Mark Stone) - 21. Paquette (Callahan, McDonagh), 44. Joseph (Cirelli, Str?lman), 60. B. Point (T. Johnson, McDonagh), 61. Gourde (B. Point, McDonagh)
Christián Jaroš (Ottawa) 13:54 min, -1, 2 "hity", zablokoval 1 strelu súpera

Anaheim - Columbus 3:2 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Góly: 30. Fowler (Rakell, Montour), 39. Fowler (Lundeström, Sherwood), 61. Fowler (Henrique, Silfverberg) - 24. Dubois (Jenner, S. Jones), 60. Dubois (Dubinsky, S. Jones)