Hokej - 20.12.2018 09:05

Koniec Ovečkinovej série proti Penguins, Tatar bez zápisu do štatistík pri prehre Canadiens

Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali s hráčmi Colorada Avalanche 1:2 v stredajšom stretnutí zámorskej NHL. Slovenský útočník Canadiens Tomáš Tatar odohral 16:55 min. Tatar sa nijakým iným spôsobom nezapísal do hlavných štatistických údajov, nezískal kanadský ani plusový bod či ani raz nevystrelil na brankára Avalanche Philippa Grubauera. Dvadsaťosemročný krídelník nebodoval v piatom stretnutí po sebe, doposiaľ posledný kanadský bod si pripísal 9. decembra proti Chicagu (1+0). Pre rodáka z Ilavy bol zápas s Coloradom 35. v aktuálnej sezóne, v jej priebehu získal 24 bodov za 12 gólov a rovnaký počet asistencií.

Najproduktívnejší hráč zámorskej profiligy Mikko Rantanen prispel k triumfu "lavín" gólom a asistenciou. Fínsky útočník má na konte 58 bodov, pričom vedie súťaž aj v počte asistencií (42). Dve gólové prihrávky si pripísal Nathan MacKinnon a víťazný gól strelil tretí člen elitnej formácie "Avs" Gabriel Landeskog. Nemecký brankár Philipp Grubauer zneškodnil 35 striel hráčov Canadiens. Colorado zvíťazilo v treťom z ostatných štyroch duelov.

Jediným úspešným strelcom kanadského klubu bol útočník Brendan Gallagher. Brankár Carey Price si pripísal 24 úspešných zákrokov. Pre kanadského brankára to bol druhý pokus o 300. triumf v NHL, v prvom Canadiens nestačili v pondelok na Boston (0:4).

Pittsburgh zdolal Washington 2:1. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby si pripísal gól a asistenciu, ďalší gól pridal Bryan Rust. Brankár Matt Murray zneškodnil 31 striel hráčov Capitals. "Máme na čom stavať. Sú to naši súperi z jednej divízie, je medzi nami rivalita. Tieto intenzívne, vybičované zápasy v nás prebúdzajú to najlepšie. Chápeme, že musíme preukazovať rovnakú chuť po víťazstve v každom stretnutí, ak chceme naďalej víťaziť," zhodnotil Crosby pre spravodajskú televíziu TSN.

Kapitán tímu z hlavného mesta USA Alexander Ovečkin nenatiahol svoju bodovú sériu na 15 meraní síl. Skončila sa aj šesťzápasová gólová šnúra ruského strelca, počas ktorej nastrieľal desať gólov. Jediným úspešným strelcom Capitals bol dánsky center Lars Eller. Gólman Braden Holtby nepustil za svoj chrbát 28 streleckých pokusov Penguins. "Bol to zápas na výbornej úrovni, hodný play-off. Taký sme nehrali od minuloročného finále proti Vegas. Samozrejme sa nechcete ocitnúť na strane, ktorá prehrá, ale dnes podali oba tímy výborný výkon a máme sa z čoho poučiť," uviedol Holtby. Washington zvíťazil pred duelom s Penguins v piatich zápasoch po sebe.

Sumáre NHL - streda:

Washington - Pittsburgh 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Góly: 27. Eller (T. Wilson) - 30. Crosby (Malkin, Letang), 39. Rust (Guentzel, Crosby)

Colorado - Montreal 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 25. Rantanen (MacKinnon), 41. Landeskog (MacKinnon, Rantanen) - 6. Gallagher (Petry, Drouin)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:55 min, 0+0