Hokej - 31.12.2018 11:30

Pánik nezamútil bodové štatistiky. Arizona doma podľahla Vegas

Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Arizony podľahli hráčom Vegas 1:5 v jedinom nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL. Hostia po prvej tretine viedli gólom Paula Stastneho, na zásah Reillyho Smitha v 37. min odpovedal bleskovo domáci Alex Galchenyuk. V tretej časti skórovali už len hráči Golden Knights, do streleckej listiny sa zapísali Cody Eakin, Brandon Pirri a Ryan Carpenter. Za domácich odohral 20:07 min slovenský útočník Richard Pánik, do štatistík si však pripísal iba 2 hity. Po spoluhráčovi Derekovi Stepanovi bol druhým najvyťaženejším útočníkom v celom zápase. "Hrali sme tvrdo a rýchlo. Dobre sme napádali, neurobili sme veľa chýb a brankár Fleury nás podržal," zhodnotil krátko útočník víťazného kolektívu Jonathan Marchessault.

Coyotes sú v tabuľke Pacifickej divízie na predposlednom 7. mieste, finalistovi play-off z minulej sezóny patrí v rovnakej časti súťaže druhá priečka - Golden Knights majú rovnaký počet bodov ako Calgary na vedúcej pozícii.

NHL - nedeľa- sumár:

Arizona - Vegas 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Góly: 37. Galchenyuk (Ekman-Larsson, Keller) - 4. P. Stastny (Pirri, Tuch), 37. Reilly Smith (Hunt, Marchessault), 45. Eakin, 47. Pirri (McNabb, P. Stastny), 52. Carpenter (Holden)
Richard Pánik (Arizona) odohral 20:07 min, 2 "hity